Politică

VIDEO/ Declarația lui Voronin despre panglica Sf.Gheorghe, criticată de Ghimpu: „Un fel de injecție în capul moldovenilor care cred în comunism și Kremlin”

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu îl critică pe comunistul Vladimir Voronin pentru declarația făcută acum câteva săptămâni, când a declarat în cadrul unei conferințe de presă că și domnitorul Ștefan cel Mare a purtat panglica Sfântului Gheorghe. Astfel, în opinia lui Ghimpu, declarația făcută de Voronin demonstrează că în realitate, acesta nu cunoaște istoria.

„Atunci când nu ai argumente, nu cunoști un lucru, spui prostii…păi, iată și Voronin tot așa…Știți de ce a spus asta? Asta e tot un fel de injecție în capul moldovenilor care cred în comunism și Kremlin. E o școală bine gândită”, a menționat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiunii cu Dorin Galben, de la TV8.

Proiectul de lege care interzice utilizarea panglicii Sf. Gheorghe, simbolurilor „Z și V” a fost votat în lectură finală cu votul a 53 de deputați PAS, la mijlocul lunii aprilie.

În urma acestei decizii, interzicerea purtării panglicii negru-oranj i-a supărat foarte mult pe comuniști și socialiști, care au contestat la Curtea Constituțională prevederile legii. Însă, Înalta Curte a respins toate contestațiile depuse. 

Astfel, potrivit legii, persoanele fizice pot fi amendate cu până la 9000 de lei sau condamnate la până la 60 de ore de muncă în folosul comunității. Amenda maximă prevăzută pentru persoanele juridice constituie până la 30 de mii de lei. În ciuda modificărilor la legislație, de 9 mai, numeroși oameni, dar și deputați din Parlament, au sfidat legea și și-au prins la piept panglica Sf. Gheorghe.

Poliția susține că cei care au încălcat normele legislației vor fi sancționați, indiferent de statutul pe care îl au. 

Sursa: TV8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *