Externe

VIDEO. Dictatorul belarus amenință Ucraina: „Totul este în mâinile Ucrainei”

Pentru a pune capăt conflictului în Ucraina sunt necesare negocieri, în caz contrar, amenință cu distrugerea țării. Despre acest lucru a anunțat aliatul lui Putin, Aleksandr Lukașenko, în timp ce răspundea la întrebările jurnaliștilor ruși la summitului CSTO de la Erevan, transmite BELTA.

„Totul este în mâinile Ucrainei. Nu pentru că vreau să împing acest subiect către Zelenski sau Ucraina. Într-adevăr, totul este acum în mâinile Ucrainei”, a declarat Lukașenko, răspunzând la întrebarea dacă la summit a fost discutată posibilitatea încheierii unui tratat de pace cu Ucraina. Dictatorul belarus a explicat că la acest summit s-a spus în treacăt, pentru că acolo situația din Ucraina nu era subiectul principal.

Lukașenko este încrezut că Ucraina nu dorește mai multe decese, mai mult, în număr mare, atunci este necesară oprirea conflictului.

„E greu, complicat, greu, dar este necesar, dacă ei vor aceasta, să-și revină. Trebuie de oprit, trebuie de oprim asta. Pentru că în continuare va fi distrugerea completă a Ucrainei. Nu este ceea ce Putin a spus înainte de operațiune, că va ameninţa cu pierderea statalităţii Ucrainei. Aceasta va fi distrugerea Ucrainei. Trebuie să se oprească”, a mai adăugat președintele Belarusului.

„Cum am luptat cu Germania nazistă? 30 de milioane au murit. Cine își amintește asta astăzi? În Belarus și Rusia puțin, și atât? Adică rănile s-au vindecat. Gata nu doar pentru a vorbi – pentru a coopera, pentru a fi prieteni. Așa și aici. Vom trece peste asta, vom face totul bine. Probabil că vom putea explica, chiar și acum generației noastre, poporului ucrainean ce s-a întâmplat”, a spus el.

”Prin urmare, oriunde te uiți, peste tot sunt discuții de pace. Pace, pace și încă o dată pace”, a mai subliniat președintele belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *