Actualitate

VIDEO. Echipa de salvatori care a plecat spre Turcia, pentru a da o mână de ajutor, a traversat frontiera de stat. Echipa R. Moldova urmează să activeze cel puțin 7 zile

Echipa de salvatori care a plecat spre Turcia, pentru a da o mână de ajutor la salvarea victimelor cutremurului devastator produs luni, 6 februarie, au traversat marți dimineața frontiera de stat. 

Cele 12 autospeciale, cei 55 de salvatori și doi câini de căutare au trecut hotarul în jurul orei 04.45 prin punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, potrivit TV8.

„Trecerea frontierei de stat s-a desfășurat în regim prioritar, polițiștii de frontieră împreună cu funcționarii vamali au asigurat rapiditate în toate formalitățile de procedură. Suntem alături de colegii noștri în această misiune deloc ușoară!”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Echipa Republicii Moldova de căutare-salvare în medii urbane urmează să activeze cel puțin 7 zile în zona afectată din Turcia. Cel puţin 4.372 de morţi au fost confirmați după cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă, 6 februarie. În total, au fost raportaţi 15.834 de răniţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *