Externe

VIDEO/ „Escaladare? Pe bune?” Podoliak: Rușii folosesc deja cele mai puternice arme non-nucleare în Ucraina

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat pe contul său de Twitter un video care arată folosirea de către ruși a armelor termobarice. „Unii parteneri evită să dea armele necesare din cauza fricii de escaladare. Pe bune?”, scrie Podoliak.

Reacția lui Podoliak vine ca urmare a discuțiilor informale din cadrul NATO, care potrivit presei din Germania, ar fi ajuns la o „înţelegere tacită” de a nu furniza tancuri moderne de fabricaţie occidentală Ucrainei pentru a evita ca Rusia să considere aceasta drept o „provocare” sau o intervenţie activă într-un război care să ducă la o escaladare.

În același timp, mai mulți oficiali americani au declarat pentru CNN că SUA se pregătește să trimită sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina, după o solicitare urgentă din partea oficialilor ucraineni.

Înalți oficiali ucraineni, inclusiv președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și ministrul de externe Kuleba, au pledat în ultimele săptămâni pentru ca SUA și aliații săi să furnizeze sistemul blindat de rachete cu lansare multiplă M270, cunoscut și ca MLRS.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *