ActualitatePolitică

VIDEO/ „Este om și trebuie tratat omenește”. Voronin îi ia apărarea lui Dodon și acuză guvernarea că dețin mai multe pașapoarte

Fostul președinte de țară ia apărarea lui Igor Dodon și susține că acesta nu poate deveni subiectul unui „show cu mascați”. Astfel, potrivit lui Voronin, acuzațiile privind trădarea de Patrie care i se înaintează lui Dodon sunt „absurde”, potrivit Realitatea.md.

Șeful comuniștilor acuză reprezentanții guvernării că au mai multe pașapoarte și organizează ședințe comune de Guvern cu Bucureștiul. În același timp, el susține că toți membrii PAS ar putea fi urmăriți penale pentru trădare de Patrie.

„Nu este vorba despre Igor Dodon, deși este om și trebuie tratat omenește. Autoritatea instituitului președintelui a fost umilit la nesfârșit, organizând o execuție publică televizată unui om care a exercitat cea mai înaltă funcție în stat. Dodon nu a dat semne că nu va colabora cu ancheta, nu a fugit din țară și nu intenționa să fugă. Nu prezintă pericol public. Oare fără arest și cătușe nu se putea trece? Oare el nu venea la anchetă dacă era chemat? Despre ce respect către instituțiile statului putem vorbi dacă pe un cetățean care a exercitat timp de cinci ani funcția de președinte, fiind ales de peste 50%, a fost scos sub convoi și dus în izolator?”, afirmă Voronin.

Precizăm că Vladimir Voronin, înainte de coaliția cu socialiștii la alegerile parlamentare, declara că Igor Dodon este președinte neconstituțional. De asemenea, Voronin susținea în anul 2017 că ex-președintele „când e comod face așa cum trebuie, cum cere Constituția, când nu – nu face nimic”. În cadrul declarațiilor el a punctat că afirmațiile sale au minimă legătură cu persoana vizată, ci mai mult cu instituția prezidențială.

Liderul comuniștilor a reiterat poziția socialiștilor, calificând reținerea drept răfuială politică. Astfel de retorică o are și Moscova, responsabilii ruși afirmând că reținerea lui Dodon este urmărită cu atenție de Kremlin, pentru a stabili dacă i se respectă drepturile, însă reprezintă „chestiune internă a Moldovei”.

Totodată, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco susține că nu cunoaște detaliile dosarului, însă subliniază că „pentru ca totul sa fie în strictă concordanță cu legea”, instituția pe care o conduce va urmări situația. De asemenea, potrivit lui, „politicul nu poate avea imunitate față de răspundere, toți fiind egali în fața legii”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Asa este! Si Dodon este om. Ar fi vrut sa sparga Romania si sa o dea la rusi cu R. Moldova cu tot. CE om BUN!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *