ActualitatePolitică

Diplomat rus: Rusia se va asigura că Igor Dodon va avea drepturile respectate. Reacția vine după ce fostul președinte de țară a fost reținut de SIS

Rusia se va asigura ca drepturile fostului președinte de țară, Igor Dodon, reţinut marţi,24 mai, la Chişinău pentru trădare şi corupţie, vor fi respectate, a declarat miercuri ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko.

„Considerăm că aceasta este o problemă internă a Republicii Moldova. Cu toate acestea, nu am vrea ca autorităţile aflate la putere (în republică) să înceapă să-şi regleze conturile cu foşti concurenţi politici, profitând de situaţia actuală”, a declarat înaltul diplomat rus, citat de agenţii de presă din Rusia.

„De aceea, ne vom asigura cu atenţie că drepturile lui (Igor) Dodon în cadrul procedurilor judiciare sunt respectate şi conforme normelor internaţionale”, a subliniat Rudenko.

Marţi, Igor Dodon, suspectat de trădare şi corupţie, a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce mai multe percheziţii au fost întreprinse la domiciliul şi la birourile fostului lider socialist, fostă republică sovietică unde luptele interne dintre prooccidentali şi proruşi s-au accentuat de la declanşarea agresiunii militare ruse în Ucraina.

Anchetatorii îl suspectează pe Dodon că a primit în 2019 bani din partea lui Vlad Plahotniuc, care de atunci a fugit din Republica Moldova şi este vizat de sancţiuni americane.

După numeroase scandaluri în care a fost implicat Dodon, pe fondul corupţiei şi sărăciei endemice din Republica Moldova, preşedinta proeuropeană Maia Sandu a câştigat în 2020 alegerile prezidenţiale şi în 2021 pe cele legislative, ancorându-şi ferm puterea, scrie Agerpres.ro.

Astfel, de la declanşarea ofensivei ruse, Chişinăul şi-a manifestat sprijinul ferm pentru Kiev. Republica Moldova primeşte refugiaţi ucraineni, şi-a depus candidatura de aderare la UE şi a obţinut promisiunea europeană pentru o creştere a ajutorului militar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Si daca nu sunt asigurate drepturile inculpatului Igor D., ce va fi? Vor elibera si Moldova de fascisti? Dati-va dreacu de javre, mai intai ingrijorati-va de drepturile lui Navalny la voi in tara!

  2. ,,,ei vorbesc de drepturi respectate: Novalnîi e in inchisoare, cati n-au fost omorati cand au criticat regimul fascist a lui Putin… ei dau lectii!!!

  3. Să se asigure că are dreptul să se apropie de orice fereastră deschisă, începând de la etajul 3 în sus…
    N-ar fi nicio pierdere, ar căpăta și porketele permis de zbor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *