CSI / Rusia

VIDEO. Fost diplomat rus: Putin ar sacrifica 20 de milioane de ruși pentru a măcelări toți ucrainenii

La doar o lună după ce Putin a convocat zeci de mii de cetăţeni să înfrunte moartea pentru el pe câmpul de luptă, cel puţin 41 de soldaţi proaspăt mobilizaţi au fost deja ucişi, potrivit unui bilanţ realizat de Mediazona şi BBC.

„Vladimir Putin ar sacrifica 20 de milioane de soldați pentru a câștiga conflictul cu Ucraina”, susține Boris Bondarev, fost diplomat rus.

„El ar putea sacrifica 10 sau 20 de milioane de ruși doar pentru a câștiga acest război, doar pentru a măcelări toți ucrainenii, pentru că este o chestiune de principiu. Este o chestiune de supraviețuire politică pentru el. Trebuie să înțelegeți că, dacă va pierde războiul, va fi sfârșitul pentru el”, a declarat Bondarev.

În Rusia sosesc tot mai multe sicrie cu trupurile soldaților mobilizați și uciși pe frontul din Ucraina. 

La doar o lună după ce Putin a convocat zeci de mii de cetăţeni să înfrunte moartea pentru el pe câmpul de luptă, cel puţin 41 de soldaţi proaspăt mobilizaţi au fost deja ucişi, potrivit unui bilanţ realizat de Mediazona şi BBC. Printre aceştia se află unii care, potrivit legii, nici măcar nu erau eligibili pentru recrutare, ca de pildă un angajat al Raiffeisenbank, Timur Izmailov, ademenit să se deplaseze la biroul local de recrutare militară şi ucis după doar şase zile de la trimiterea lui în prima linie a frontului.

Serghei Kirienko, primul adjunct al şefului Administraţiei prezidenţiale ruse, a declarat sâmbătă într-un discurs pronunţat într-o conferinţă naţională a profesorilor, că războiul pe care Kremlinul a insistat până acum cu obstinaţie să-l numească ”operaţiune militară specială” trebuie să devină un ”război popular”.

„Rusia a câştigat întotdeauna orice război când războiul devenea problema tuturor.Vom câştiga cu siguranţă acest război: atât războiul ”fierbinte”, cât şi războiul economic şi chiar războiul informaţional foarte psihologic care se duce împotriva noastră. Dar pentru asta războiul trebuie să fie popular, astfel încât fiecare să simtă propria implicare. Pentru ca fiecare persoană să aibă posibilitatea de a contribui la victoria noastră”, a declarat Kirienko.

Comentariile sale au suscitat surprindere pe reţelele sociale, unde mai mulţi comentatori au remarcat că aceasta ar fi prima oară când administraţia prezidenţială renunţă la eufemismul absurd ”operaţiune specială”, iar alţii au subliniat faptul că milioane de ruşi au fugit deja din ţară în semn de protest faţă de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *