RăzboiUcraina

VIDEO. Funeraliile lui „Da Vinci”, eroul Ucrainei, ucis în luptele de la Bahmut: Mii de oameni s-au adunat în centrul Kievului pentru a-i aduce un ultim omagiu

Vineri, 10 martie, mii de oameni s-au adunat în centrul Kievului pentru funeraliile tânărului comandant militar ucrainean decorat cu titlul de „Erou al Ucrainei”, cunoscut sub numele de „Da Vinci”, care a fost omorât săptămâna aceasta în orașul Bahmut, relatează CNN și UNIAN.

MilitariI și civiliI în doliu s-au adunat la Mănăstirea Sfântul Mihail, cu domuri aurii, mulți dintre ei aducând flori pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Dmitro Koțiubailo, care a murit la vârsta de 27 de ani.

După înmormântare, o procesiune militară a purtat sicriul soldatului ucrainean până pe Maidan (Piața Independenței) pentru o comemorare publică mai amplă.

În 2022, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a acordat lui Koțiubailo cele mai înalte distincții militare, Ordinul Steaua de Aur și titlul de „Erou al Ucrainei”, potrivit UNIAN.

Menționăm că un celebru luptător al Ucrainei, Dmitro Koţiubailo, cunoscut sub numele de „Da Vinci”, a fost ucis în luptele de la Bahmut, a anunţat marţi seara, 7 martie, liderul de la Kiev în discursul său adresat naţiunii, mesajul său fiind că eroii nu vor fi uitaţi, dar că indiferent de ce se întâmplă Ucraina trebuie să reziste.

El era foarte cunoscut în Ucraina, după ce a ridicat armele împotriva Rusiei în 2014, când avea doar 18 ani.

În 2016, Koțiubailo a devenit cel mai tânăr comandant de batalion din istoria armatei ucrainene.

„Unul dintre cei mai tineri eroi ai Ucrainei. Unul dintre cei a căror istorie personală, caracter și curaj au devenit pentru totdeauna istoria, caracterul și curajul Ucrainei”, a declarat președintele ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *