Internațional

VIDEO. Grafică: Autocarul prăbușit la Veneția a mers 30 de metri pe marginea drumului și a zgâriat balustrada. Ipoteza anchetatorilor

Autoritățile italiene vor analiza cutiile negre ale autocarului care a căzut de pe șosea la Veneția, omorând 21 de oameni. Din ancheta la fața locului reiese că autobuzul a ieșit de pe banda rutieră și a mers 30 de metri pe marginea drumului, înainte să cadă în gol printr-o spărtură din parapet, transmite Digi24.ro.

În această după-amiază autoritățile italiene vor lua și analiza cutiile negre ale autobuzului care a căzut de pe pod la Veneția, pentru că vehiculele moderne de acest tip au astfel de echipamente similare cu cele de la avioane.

Potrivit Corriere della Sera, autoritățile spun că înainte de accident, autobuzul nu mai mergea pe banda rutieră, ci pe marginea drumului. A atins parapetul de siguranță în mers și s-a frecat de el pe o distanță de 30 de metri. În balustrada de protecție exista însă o spărtură, prin care autocarul s-a răsturnat.

În acest moment este luată tot mai mult în calcul varianta ca șoferului să i se fi făcut rău. Există 3 posibilități avute în vedere de anchetatori: fie a adormit, fie a făcut un infarct, fie a făcut un AVC.

Autobuzul a căzut de la o înălțime de 11 metri. Impactul a fost atât de dur, încât metalul din care era construit s-a turtit, iar întregul autocar a ajuns să aibă 1,4 metri înălțime.

21 de oameni au murit și alți 15 au fost răniți în accidentul de autocar. Printre victime sunt și 4 români, membri ai aceleiași familii. Este vorba despre două fetițe și părinții lor – Aurora și Georgiana, două copile de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani. Cei patru români erau stabiliți în Germania, veniseră în vacanță la Veneția și erau cazați la campingul care închiriase autocarul.

De asemene, menționăm că moldoveancă în vârstă de 69 de ani, cu cetățenie ucraineană, a murit în accidentul de la Veneția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *