Externe

VIDEO. Idei separatiste în Găgăuzia: Se dorește crearea „Republicii” după modelul „LNR” sau „DNR” din Ucraina. „Poporul cere acest lucru”

Președintele Adunării Populare Găgăuze, Dmitri Konstantinov, a declarat într-un reportaj pentru presa din stânga Nistrului că există ideea creării „Republicii Găgăuze”. Ce înseamnă asta? Exact copia unor idei separatiste pro-ruse, după modelul „LNR” sau „DNR” din Ucraina, transmite Realitatea.md.

Astfel, potrivit lui Konstantinov, „poporul cere” acest lucru, iar ideea ar putea fi dezbătută pe 9 septembrie, când va avea loc adunarea deputaților din Comrat.

„Nu este exclus. Poporul cere asta, pentru că Republica Moldova este nepăsătoare față de legile noastre”, a declarat acesta.

De asemenea, fiind întrebat de către reporter dacă ar dori integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, o locuitoare din Comrat a declarat: „Nu. Nu vrem în Europa. Vrem să trăim cum am trăit înainte cu Rusia”.

Iar un alt locuitor a menționat că „dacă nu era UTA Găgăuzia, Republica Moldova de mult timp era unită cu România”.

Vă amintim că luni, 22 mai a avut loc o ședință la Curtea de Apel Comrat, acolo unde s-a examinat demersul Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei privind legalitatea alegerilor din UTA Găgăuzia și validarea mandatului de bașcan al Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR”.

Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. În turul doi al scrutinului, desfășurat duminică, 14 mai, Guțul a obținut 52,39 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său, Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor, a acumulat 47,61 la sută din sufragii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. A câta oară o scriu? Dați-le do’me autonomie! Făcut gard cu sârmă ghimpată, anulate pașapoartele, diplomele, drepturile RM actuale (alocații, pensii) , cetățeniile. Și trimiși în aia mă-sii, adică în lumea rusă. Găgăuzii nu au dreptul să ia ostateci pe toți din RM, așa cum au fost planificați de ruși.

    1. Nu ai dreptate deloc. Nu poti sa le dai autonomie pe teritoriul tau unora veniti din Turcia via Bulgaria. Ar insemna sa faca ei o enclava rusa in care ar aparea un al doilea Kaliningrad, unde rusii si-ar amplasa arme atomice, rachete, avioane etc.

      1. În cazul că nu ai observat, o mică corectură de logică: enclavă de facto deja este! Doar pe hârtie aparține de RM, precum Transnistria. Cât timp această povară atârnă de piciorul Moldovei, în vecii vecilor această “țară” nu va putea ieși din lumea rusă, de unire nici să nu mai vorbim.

  2. De la Vadim Tudor citire :,,Da ,o mue nu vreti voi “?!Javrele naibii !Mars in Rusia ,daca vreti sa traiti cu ea!,nu pe pamantul lui Stefan ,veneticii naibii! Asta -i rasplata ca v-am primit aici????Sictir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *