Politică

Irina Vlah, omul Moscovei, agită spiritele de la Comrat: „Se așteaptă un război în Transnistria?”. Bașcanul Găgăuziei nu pomenește despre evacuarea armatei și munițiilor rusești din Cobasna, dar se teme că armamentul ar putea ajunge în mâinile ucrainenilor (VIDEO)

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, aduce în prim-plan dezinformările despre presupusa intenție a Ucrainei de a ajunge la depozitele de armament ale armatei ruse din Cobasna, localitate aflată sub controlul regimului separatist de la Tiraspol.

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Vlah se întreabă dacă „se așteaptă un război în Transnistria”.

Irina Vlah se arată deranjată de intenția Uniunii Europene de a finanța industria militară, dar și de retorica Președinției și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene referitoare la asigurarea securității R. Moldova, transmite Ziarul Național.

Declarația bașcanei Irina Vlah, redată integral:

„În depozitele de la Cobasna sunt stocate peste 20 de mii de tone de muniții. Nu exclud că, în condițiile în care se vorbește despre epuizarea stocurilor de armament, se mizează și pe aceste muniții, mai mult sau mai puțin învechite. Apropo, pentru prima dată de la constituire, UE caută să identifice mecanisme de finanțare a industriei militare, ceea ce nu este prevăzut în niciunul din tratatele UE. Acum totul depinde de comportamentul și retorica Președinției R. Moldova și a Ministerului de Externe și Integrare Europeană. Pe cât de diplomați, vizionari sunt și câtă dragoste pentru acest popor au. Depinde ce înseamnă pacea pentru ei, ce înseamnă pacea pentru familiile noastre. Or membrii familiilor lor sunt în Occident. Problema transnistreană trebuie rezolvată pe cale diplomatică, așa cum am mai spus cu alte ocazii. Informații despre tentativa de acaparare a munițiilor din Cobasna sper să fi fost o dezinformare, cu scopul de a tensiona situația din țară”, a declarat Vlah în video blogul ei, fără a pomeni despre retragerea trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *