Externe

VIDEO. Jean-Claude Van Damme renunță la prietenia cu Putin și trece de partea Ucrainei: „Slavă Ucrainei”

Renumitul actor belgian Jean-Claude Van Damme a vizitat Ucraina și s-a filmat alături de militari ucraineni, transmițând tradiționala urare „Slavă Ucrainei!”, relatează Meduza.

Înregistrarea a apărut pe rețeaua de socializare TikTok noaptea trecută, actorul fiind înconjurat de militari ucraineni și strigând de două ori „Slavă Ucrainei!”. „Glorie eroilor!”, îi răspund militarii ucraineni.

Deocamdată, nu este clar unde și în ce circumstanțe a fost filmat videoclipul, dar, a fost redistribuit miercuri după-amiaza de ministerul ucrainean al Apărării pe pagina sa de Twitter.

„Nu este o coincidență că Jean-Claude Van Damme strigă „Slavă Ucrainei!” de două ori. El știe mai presus decât oricine ce este o dublă lovitură”, a notat alături de filmare ministerul Apărării de la Kiev.

Anterior, postul de televiziune ucrainean TSN a scris că Van Damme a vizitat unul dintre spitalele private din Ujhorod un oraș din vestul Ucrainei aflat aproape de granița cu Slovacia și Ungaria.

Van Damme nu a oferit nicio informație despre vizita sa în Ucraina.

Site-ul UNIAN notează că actorul nu a vorbit în public despre războiul declanșat de Putin pe 24 februarie, rezumându-se la a nota pe rețelele de socializare după începerea invaziei rusești că: „Îmi doresc pace pentru întreaga lume”.

În trecut, Van Damme a afirmat că este prieten cu Putin și a participat alături de acesta la mai multe lupte organizate în Rusia. De asemenea, el s-a întâlnit și cu aliatul principal al președintelui, Ramzan Kadîrov.

Rusia a impus sancțiuni împotriva mai multor actori celebri de la Hollywood după ce aceștia și-au exprimat susținerea față de Ucraina în războiul de agresiune declanșat de Putin.

Printre aceștia se numără actorii americani Sean Penn și Ben Stiller, dar și canadianul Jim Carrey.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *