CSI / RusiaRăzboiUcrainaUE / Nato

VIDEO. Jens Stoltenberg declară că Ucraina are ce-i trebuie pentru ofensivă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat joi, 27 aprilie, că Ucraina are capacitățile militare necesare pentru a-și recaptura teritoriul, anunțând de asemenea, că partenerii săi occidentali i-au livrat aproape toate vehiculele de luptă promise.

„Peste 98% din vehiculele de luptă promise Ucrainei au fost livrate”, a declarat Stoltenberg în timpul unei conferințe de presă pe care a susținut-o cu premierul luxemburghez Xavier Bettel, scrie Hotnews.

Totodată, Jens Stoltenberg a amintit de vizita-surpriză pe care a efectuat-o săptămâna trecută la Kiev, reiterând astăzi că mesajul Alianței Nord-Atlantice pentru Ucraina este clar: va fi alături de ea „atât timp cât va fi nevoie”.

„Trebuie să menținem cursul și să continuăm să furnizăm Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a învinge”, a subliniat el.

De asemenea, șeful NATO a afirmat că partenerii occidentali ai Kievului au furnizat Ucrainei peste 1.550 de vehicule blindate, 230 tancuri și alte echipamente, inclusiv „cantități vaste de muniție”.

„În total am instruit și echipat peste 9 brigăzi blindate ucrainene noi, lucru care va pune Ucraina într-o poziție puternică pentru a continua să recâștige teritoriu ocupat [de Rusia]”.

Jens Stoltenberg a afirmat de asemenea că la summitul NATO ce va avea loc luna viitoare la Vilnius alianța urmărește să prezinte un plan multianual de sprijin pentru Ucraina și va continua consolidarea capacităților defensive ale statelor membre ale NATO.

„Într-o lume mai periculoasă trebuie să investim mai mult și mai bine în apărarea noastră”, a indicat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *