CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Liderul de la Kiev mulțumește Regatului Unit pentru sprijinul militar și face un nou apel pentru avioane de luptă: „Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja. Rusia va pierde”

Mercuri, 8 februarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns la Londra, în a doua sa vizită oficială într-o țară străină de când a început invazia rusească în Ucraina. Liderul de la Kiev mulțumește Regatului Unit pentru sprijinul militar, într-un discurs în fața politicienilor britanici la Westminster Hall: „Londra a fost alături de Kiev încă din prima zi. Rusia va pierde. Vom ieși învingători în fața răului”.

Liderul de la Kiev a sosit la Westminster Hall pentru a se adresa deputaților și Lorzilor. El este aplaudat și aclamat de politicienii britanici, transmite G4Media.

„Londra a fost alături de Kiev încă din prima zi, din primele secunde și minute ale războiului… a întins o mână de ajutor atunci când lumea nu ajunsese încă să înțeleagă cum să reacționeze”, declară el.

De asemenea, el s-a adresat și fostului premier Boris Johnson. Președinele Ucrainei îi mulțumește pentru că a reușit să determine alte țări să sprijine Ucraina și spune că parlamentarii britanici „au dat dovadă de curajul și de caracterul dumneavoastră atunci – un caracter britanic puternic”.

„Ucraina și Regatul Unit au lucrat împreună de-a lungul istoriei lor pentru „a se bucura de pace”. Voi și noi și întreaga omenire am obținut același rezultat – răul a pierdut”, a mai adăugat Zelenski.

„Noi vom ieși întotdeauna învingători în fața răului – acest lucru se află în centrul tradițiilor noastre și ale voastre”, a mai subliniat el.

„Răul revine din nou, dar totuși știm că libertatea va învinge, știm că Rusia va pierde și știm cu adevărat că victoria va schimba lumea și aceasta va fi o schimbare de care lumea are nevoie de mult timp. Iar după ce Ucraina va câștiga războiul, orice viitor agresor și dictator va ști cu ce se va confrunta: „Orice agresor va pierde””.

Menționăm că Marea Britanie a anunțat o creștere imediată a livrărilor militare către Ucraina pentru a o ajuta să respingă ofensiva rusă care se intensifică și s-a angajat să extindă programul de antrenament pentru piloții ucraineni în timp ce Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak într-o vizită surpriză în străinătate, relatează Reuters.

Fiind întâmpinat de premierul britanic Rishi Sunak, în aplauzele celor prezenți în interiorul și în afara biroului premierului, Volodimir Zelenski a mulțumit Marii Britanii pentru sprijinul acordat „din primele zile ale invaziei la scară largă”.

„Vă mulțumesc foarte mult, suntem mândri, într-adevăr avem relații foarte bune cu Rishi”, a spus liderul ucrainean.

De asemenea, menționăm că Volodimir Zelenski se va întâlni și cu regele Charles la Palatul Buckingham, miercuri după-amiază, prima întâlnire între suveranul britanic și președintele ucrainean.

Vă amintim că Londra este cea de-a doua călătorie în străinătate de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, după o vizită în Statele Unite în luna decembrie 2022.

Liderul de la Kiev este așteptat să țină un discurs în fața Parlamentului European, joi, înainte de a participa la summit-ul liderilor UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *