Externe

VIDEO/ Lupte grele în Severodonețk. Ucrainenii, prinși într-o clădire, luptă cu rușii care au avansat în oraș

Luptele pentru capturarea orașului Severodonețk din estul Ucrainei sunt printre cele mai dure care s-au dus în acest război violent și sângeros, iar avansul rușilor în oraș s-a făcut cu mare dificultate și numeroase victime.

Noi imagini apărute de pe front filmate de forțele ucrainene, arată cum rezistă aceștia unui atac rusesc din interiorul unei clădiri din Severodonețk.

Astfel, în imagini se vede cum unii soldați trag cu puștile mitralieră pe geam, dar și cum un soldat trage în repetate rânduri cu un lansator de grenade de tipul AG-7. După fiecare lansare soldatul fuge de la fereastră, de teama unui răspuns al rușilor.

Termenul pe care l-ar fi dat Putin militarilor ruși pentru a obține controlul în Lugansk

Președintele Rusiei, Vladimir Putin ar fi dat termen armatei sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk până pe 26 iunie, iar asta implică practic și capturarea Severodonețkului, dar și a orașului de lângă – Lisiciansk, localitate în care încă nu au pătruns rușii, unde ucrainenii dețin complet controlul.

„Acum armata rusă și-a aruncat toate forțele și resursele în luptă pentru a asalta așezările din jur. Rușii încearcă să spargă apărarea trupelor noastre și să le încercuiască”, susține ministrul adjunct al apărării ucrainene, Hanna Maliar.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *