Social

VIDEO. Maia Sandu despre eliberarea din arest la domiciliu a lui Andronachi: „Avem un caz în care, prin abuz, se încearcă salvarea unui om acuzat de grave scheme de corupție”

Eliberarea din arest la domiciliu al fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, arată că justiția din Republica Moldova nu respectă legea, a declarat șefa statului Maia Sandu, pentru Nordnews.md. Ea spune că va insista ca reprezentanții Comisiei de Pre-Vetting să-și exercite bine funcția pentru a evita astfel de abuzuri în sistem, potrivit Realitatea.md.

„Cred că este încă un exemplu al faptului că justiția nu respectă legea și avem un caz în care, prin abuz, se încearcă salvarea unui om acuzat de grave scheme de corupție. Sunt instituții ale statului care trebuie să se sesizeze, să ia măsuri. Noi, la rândul nostru, o să insistăm pe curățarea sistemului de asemenea oameni, de oameni care încearcă să-și folosească funcția abuziv pentru a extrage, probabil, foloase personale și pentru a face jocul corupției. Noi o să insistăm pe evaluarea externă extraordinară, așa încât, toți judecătorii și procurorii care au comis asemenea abuzuri, să fie eliminați din sistem”, a precizat Maia Sandu.

Vă amintim fostul deputat democart Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare, a fost eliberat din arest la domiciliu, au anunțat reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA).

Vladimir Andronachi a fost reținut la 2 noiembrie 2022, în Ucraina, şi extrădat în Republica Moldova. Fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa.

Menționăm că ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit anchetei, învinuiții au prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Vladimir Andronachi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *