CSI / RusiaExterne

VIDEO/ Momentul când mai mulți jurnaliști străini și ucraineni sunt la un pas de a fi omorâți de bombele rușilor

De la începutul invaziei ruse în Ucraina și până acum, peste 20 de jurnaliști au fost uciși în războiul ordonat de Vladimir Putin, potrivit Asociației Jurnaliștilor Ucraineni. Cea mai recentă tragedie a avut loc luni, după ce un jurnalist francez a fost ucis ca urmare a faptului că mașina care mergea să evacueze 10 oameni și în care se afla, a fost bombardată în apropiere de orașul Severodonețk. Acestui eveniment i se adaugă noile imagini apărute pe rețelele sociale, care scot în evidență cum mai mulți jurnalişti străini şi ucraineni aproape că au fost loviţi de artileria rusă.

Cel puțin un soldat ucrainean și un jurnalist străin au fost răniți, potrivit publicației ТРУХА English. 

În ceea ce privește jurnalistul care și-a pierdut viața, Frédéric Leclerc Imhoff avea 32 de ani și lucra de șase ani la canalul de știri BFM TV. În Ucraina filma evacuarea din zona puternic bombardată de soldații ruși.

După anunțul morții sale, președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris un mesaj pe twitter.

„Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff a fost în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. La bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești, a fost împușcat mortal”, a scris Macron.

De asemenea, ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a spus că Franța condamnă moartea „profund șocantă” a jurnalistului de 32 de ani.

„Franța cere ca o investigație transparentă să aibă loc cât mai curând posibil”, a transmis șefa diplomației de la Paris.

Printre oamenii de presă care au murit în război se află un cameraman de la Fox News, Pierre Zakrzewski, care a fost omorât în timp ce transmitea informaţii despre invazia rușilor din Ucraina, regizorului american Brent Renaud, care a fost ucis în oraşul ucrainean Irpin. 

De asemena, printre victime se numără și fotograful ucrainean Maksim Levin. Acesta a fost descoperit fără suflare în apropiere de Kiev.

Victimă a agresiunii ruse a căzut și jurnalista ucraineană Vera Girich, de la Radio Europa Liberă, care a fost ucisă la finalul lunii aprilie.

Jurnalista a murit în urma atacului armatei lui Putin asupra Kievului. Jurnalista se afla acasă atunci când o rachetă a lovit clădirea în care locuia. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături.

De asemenea, americanul Brent Renaud a fost omorât la jumătatea lunii martie de gloanţe la periferia nord-vestică a Kievului. 

Jurnalistul ucrainean, Evgheni Sakun a murit, la rândul său, în bombardamentul turnului de televiziune de la Kiev, iar ucraineanul Viktor Dudar şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor de lângă Nikolaev, potrivit autorităţilor ucrainene.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *