Externe

VIDEO/ Momentul când rachetele rusești lovesc podul din Dnipro în timp ce mașinile circulă pe el

Imagini video distribuite pe rețelele de socializare au surprins momentul în care rușii lovesc cu rachete podul din Dnipro, al patrulea cel mai mare oraș ca număr de locuitori din Ucraina.

Înregistrările vin în contextul în care raportul privind evoluția luptelor publicat joi dimineața de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei afirmă că forțele ruse continuă să atace în zona operațională estică unde se află și Dnipro, orașul fiind capitala regiunii Dnipropetrovsk.

Armata ucraineană afirmă că ofensivele rușilor încearcă în continuare să stabilească un control deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk și pentru menținerea coridorului terestru cu Crimeea.

Rachetele rusești par să fi lovit și podul istoric Amur, cel mai vechi din Dnipro și cel mai lung din Europa când a fost inaugurat în 1884, acesta având o lungime de 1.395 de metri.

Rușii continuă atacurile cu rachete în estul Ucrainei

Imaginile cu atacarea podului din Dnipro au fost surprinse miercuri, zi în care armata ucraineană afirma că rușii au lansat în continuare atacuri cu rachete asupra regiunilor Dnipropetrovsk, Kirovohrad, Lvov, Vinnîțea, Kiev, Transcarpatia, Odesa și Donețk.

Tot miercuri au apărut și primele imagini cu un atac aerian al forțelor ruse care a ucis și rănit mai mulți civili care așteptau un autobuz în Avdiivka, oraș din regiunea Donețk a Ucrainei.

Forțele armate ale Rusiei par să își fi intensificat atacurile aeriene în contextul în care ofensiva de la sol nu a reușit să înregistreze progresele așteptate de liderii militari de la Moscova, în pofida retragerii trupelor din regiunile Kiev și Chernihiv pentru un atac concentrat în Donbas.

Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, afirma într-un interviu acordat la începutul săptămânii că obiectivul ofensivei începute de ruși pe 18 aprilie în Donbas a fost cucerirea acestei regiuni din estul Ucrainei până pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei.

Kirilov a dat asigurări însă că acest lucru nu se va întâmpla și că oricum rușii nici nu mai au suficient timp pentru asta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *