Ucraina

VIDEO. Nivelul apei a ajuns la acoperișurile caselor din Herson. Patru persoane au murit

Patru persoane au decedat şi 13 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din regiunea Herson, după distrugerea Barajului Kahovka, a declarat ministrul ucrainean de interne Ihor Klimenko pe canalul său de Telegram că, în total, 2.412 persoane au fost evacuate.

Procuratura din Herson anunță că vineri, 9 iunie, la ora 17:40, în timpul evacuării civililor din zonele inundate, trupele rusești au bombardat regiunea Herson, fiind rănite trei persoane. Printre cei răniți este și o fetiță.

„Condamnăm cu fermitate bombardarea zonelor de evacuare şi lansăm un apel autorităţilor ruse să înceteze astfel de atacuri şi să permită echipelor de evacuare să ajute nestingherite populaţiile afectate”, a declarat presei ambasadorul ucrainean la ONU, Sergii Kisliţia, înconjurat de omologii săi din mai mulţi state membre ale Consiliului de Securitate (Statele Unite ale Americii, Franţa, Regatul Unit, Japonia, Malta, Albania) şi din state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, potrivit Kievului, o persoană a fost ucisă şi 18 rănite, inclusiv membri ai serviciilor de urgenţă care evacuau sinistrații, în urma atacurilor ruseşti asupra centrului oraşului Herson şi a zonei adiacente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *