Social

VIDEO. Noi detalii despre cazul contrabandei cu piatra prețioasă „Moissanite”

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, membru al organizației criminale „Patron”, este cercetat penal pentru contrabandă cu pietre prețioase.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI au stabilit că la sfârșitul anului 2022 suspectul ar fi introdus în Republica Moldova  pe cale de contrabandă bijuterii – piatră prețioasă „Moissanite”.  

La 7 iunie curent, în raionul Orhei, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a  INI, de comun cu procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților de la  BPDS „Fulger”, au  efectuat percheziția corporală, cât și în automobilul  bănuitului, unde a fost depistată și ridicată o piatră prețioasă identificată ca „Moissanite„ cu dimensiuni 87,50/24,15 mm, 1941 carat, precum și certificate de evaluare a pietrei prețioase în care era specificată valoarea estimativă de 12.000.000 de dolari SUA.

Atât piatra cât și documentele urmează a fi expuse expertizării pentru a stabili veridicitatea acestora.  

Suspectul este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației acest riscă  de la 3 la 10 ani privațiune de libertate.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *