CSI / RusiaUcraina

VIDEO. Noua temă a propagandei lui Putin: Atac nuclear în Ucraina în apropiere de România. „O bombă mică. Oricum nu locuiește nimeni acolo”

Propaganda Kremlinului continuă delirul referitor la folosirea de arme nucleare în Ucraina. Recent, propagandiștii lui Putin au venit cu o nouă „idee” în acest sens: mai exact, lansarea unei bombe atomice „mici” într-o zonă puțin populată din regiunea Transcarpatia, care se învecinează și are graniță comună inclusiv cu România, astfel încât să nu producă „multe victime”, pentru a nu duce la o escaladare a conflictului ori să provoace o reacție dură din partea Chinei.

„Din păcate, e adevărat că Occidentul și SUA au o înțelegere cu India și China. ca, în cazul în care am folosi arme nucleare tactice care ar provoca multe victime, atunci acele țări – India și China – ne-ar întoarce spatele”, a precizat invitatul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune „Zvezda” („Steaua”) al armatei ruse.

„Există însă un teritoriu (în Ucraina) care e aproape lipsit de populație. Mă refer la Transcarpatia, care leagă Polonia de vestul Ucrainei. Acolo sunt nouă rute terestre, drumuri, poduri, tunele și așa mai departe, într-o zonă în care aproape nimeni nu mai locuiește. Și nu vorbim aici de explozia unei bombe de 20 de kilotone, cât a fost la Hiroșima și Nagasaki, ci la una de 1,2 sau 3 kilotone. O astfel de bombă poate distruge serios lucruri pe care armele convenționale nu le pot distruge”.

Fragmentul din emisiunea TV a fost postat pe Twitter de consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gherașcenko în data de 2 mai. Emisiunea propriu-zisă a fost difuzată în Rusia pe 26 aprilie. Momentul poate fi urmărit de la minutul 19:00 la acest link.

„Propagandiștii ruși se întreabă sincer de ce Rusia nu poate bombarda atomic regiunea ucraineană Transcarpatia. Aproape nimeni nu locuiește acolo și oricum ar fi vorba despre o bombă mică, zic ei”, a spus oficialul ucrainean în postarea publicată pe Twitter.

Transcarpatia este o regiune din sud-vestul Ucrainei care cuprinde partea ucraineană a lanțului munților Carpați și care se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de securitate al Rusiei, a avertizat că încercările Ucrainei de a recupera Crimeea ar putea conduce la folosirea de arme nucleare din partea Rusiei.

De asemenea, aliatul fidel al dictatorului rus Vladimir Putin a precizat că doctrina Rusiei pentru descurajare nucleară prevede posibilitatea recurgerii la armele nucleare dacă existenţa statului rus în sine este ameninţată. Or, încercarea de a smulge o parte a statului rus este un atac la adresa existenţei sale, a explicat Medvedev, referind-se la Crimeea anexată ilegal de Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cuib de teroriști sunt televiziunile propagandistice ruse.
    Ele stabilesc gradul de sălbătăcie a regimului putinist rașist.

  2. Aiureli. S-ar supara ungurii pe rusi, adica pe colegii lor de dualism, daca ar detona chiar si o bomba de mica amplitudine in zona lor de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *