Actualitate

VIDEO O dronă Bayraktar a distrus o navă de debarcare rusească de lângă Insula Șerpilor / Ucrainenii fac ravagii de 10 zile pe insula ocupată de ruși

Lunga serie de lovituri date de ucraineni cu drone Bayraktar asupra trupelor rusești de pe Insula Șepilor continuă, ultimele imagini apărute online arătând cum este distrusă o navă rapidă de debarcare aflată la mal, dar și bombardamente asupra pozițiilor rusești de pe insula propriu-zisă.

Nava rusească lovită lângă Insula ȘerpilorFoto: Captura YouTube

Ținta lovită pare să fie o navă rapidă de debarcare Project 11770E Serna, de circa 25 de metri lungime ce poate transporta încărcături de până la 45 de tone.

Potrivit Oryx, un cont de Twitter al unor experți în armament ce monitorizează evoluția războiului din Ucraina, la bordul navei de debarcare pare să fie un sistem antiaerian de rachete Tor, ce este distrus odată cu aceasta.

Insula Șerpilor a devenit unul dintre simbolurile rezistenței ucrainene încă din primele zile ale războiului, după ce un militar ucrainean a răspuns ultimatumului dat de Moskva cu ”Navă rusă, du-te la dracu”.

Rușii au ocupat apoi Insula Șerpilor cu ușurință, deoarece au anihilat rapid marina ucraineană, însă succesele s-au mutat apoi de partea ucraineană.

Moskva a fost scufundată de luna trecută, iar dronele Bayraktar TB-2 distrug de aproximativ zece zilenave de patrulare din zona Insulei Șerpilorsistemele antierene rusești de pe aceasta, dar și restul pozițiilor ocupanților ruși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *