Social

VIDEO. PA a reușit localizarea lui Platon în Marea Britanie: „Am avut anumite impedimente la Interpol în privința asta”

Procuratura Anticorupție (PA) a reușit localizarea fugarului Veaceslav Platon în Marea Britanie, dar ezită deocamdată să transmită o cerere de extrădare, a declarat șefa PA, Veronica Dragalin.

Potrivit acesteia, Procuratura așteaptă momentul oportun pentru a trimite cererea, astfel încât instituția să reușească să acumuleze mai multe dovezi și argumente, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„La faza de urmărire penală noi avem posibilitatea de a înainta cererea de extrădare și dacă reușim să facem acest lucru, ne permite legea să înaintăm dosarul în lipsa învinuitului și implementăm aceste măsuri pentru a-i putea înainta învinuirea în trei cazuri separate și să putem finaliza urmărirea penală și să transmitem dosarul în judecată. Adițional noi avem deja trei cauze penale pe rol în judecată în privința lui Platon. Deocamdată nu am trimis o cerere de extrădare în privința lui. Am avut anumite impedimente la Interpol în privința asta. Așteptăm momentul oportun pentru trimiterea cererii ca aceasta să fie cu succes”, a declarat Dragalin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *