CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Panica turiștilor ruși care fug cu miile din Crimeea: Li se oferă o rută alternativă, prin teritoriile Ucrainei ocupate temporar”

Lovirea podului din strâmtoarea Kerci, care face legătura între Rusia continentală și Peninsula Crimeea, a schimbat dispoziția de vacanță a zecilor de mii de cetățeni ruși care au ales să-și facă concediile în teritoriul ocupat abuziv și transformat de peste un an în zona de război.

Rapoarte ale unor site-uri de informații din Rusia arată cum mii de cetățeni ruși și-au întrerupt concediile și încearcă să fugă din Peninsula Crimeea, creând ambuteiaje kilometrice și haos la punctele vamale.

Problema este la ieșirea standard spre Rusia, podul peste strâmtoarea Kerci este deschis doar parțial traficului, neputând suporta un aflux atât de mare de mașini.

„Nu sunt permise mașinile pe Podul Kerci, trecerea cu feribotul nu funcționează. ”Autoritatea” rusă de acolo oferă șoferilor o ”rută alternativă” prin teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei – Mariupol, Berdyansk și Melitopol”, se arată în publicația rusească Censor.net, informație preluată de portalul ucrainean 5.ua.

Potrivit presei ruse, trecerea prin strâmtoarea Kerci a fost suspendată în seara zilei de 16 iulie, imediat după ce podul a fost lovit într-un atac care ar fi fost coordonat de forțele armate ale Ucrainei. Kievul nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Cu toate acestea, imediat după explozie, mii de mașini ale turiștilor s-au așezat la rând la intrarea pe pod, pe sensul spre ieșirea spre Rusia, blocându-l complet.

În perioada premergătoare atacului de luni asupra podului rutier și feroviar al Rusiei către Crimeea, televiziunea de stat a difuzat filmări cu ambuteiaje lungi din sudul Rusiei, în timp ce turiștii așteptau ore în șir în mașinile lor pentru a trece pentru a-și începe vacanța de vară.

După ce exploziile au sfâșiat podul rutier, ucigând un cuplu care plănuiau să plece în vacanță în Crimeea și rănindu-i fiica, televiziunile ruse au început să transmită blocajele în trafic pe direcția opusă, cu turiștii ruși care încercau să conducă acasă prin sudul Ucrainei controlate de ruși, teritoriu unde Kievul desfășoară o contraofensivă armată.

Guvernatorul desemnat de Rusia în regiunea Herson a Ucrainei, Vladimir Saldo, a declarat pentru televiziunea de stat că apărarea aeriană și alte măsuri de securitate vor fi intensificate pe coridorul de uscat către Crimeea.

Măsura n-a fost de natură să-i liniștească pe turiștii ruși pe care statul a încercat să-i atragă în peninsula Mării Negre ocupată ilegal de Rusia și anexată unilateral în 2014.

Între timp, autoritățile ruse au redeschis sensul de circulație pe pod dinspre Crimeea spre Rusia, în ciuda faptului că o bucată de șosea a dispărut în urma exploziei și nu este clar în ce măsură a fost afectată structura de rezistență.

Se circulă cu restricții de viteză și doar cu mașini de tonaj mic.

Prezentatoarea televiziunii de stat ruse, Olga Skabeeva, șefa conglomeratului media Russia Today, s-a arătat tulburată de incidentul de pe podul din Crimeea, deplângând faptul că promisiunile lui Medvedev de a reduce Kievul la un crater și de a distruge toți „gândacii ascunși prin pământ” nu au fost încă îndeplinite.

Topicul vacanțelor ratate în Crimeea este în trend pe rețelele sociale rusești.

Ucraineanul Anton Gerașcenko a urmărit câteva dintre discuții și le-a tradus: Chaturile cu turiştii ruşi sunt pline de ruşi panicaţi care nu au primit vacanţa dorită. Am tradus mai jos câteva dintre postările lor.

„Informații importante pentru cei care urmează să iasă din Crimeea pe cale terestră. Cel mai important este să se aprovizioneze cu cantitatea necesară de apă. „Antreprenorii” locali au decis să profite de această situație și, pentru a se îmbogăți, au crescut prețul de 8-10 ori!

Fiind pe teritoriul Crimeei, descărcați hărți offline, pe teritoriul regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk, puteți utiliza comunicația mobilă numai dacă aveți o cartelă SIM Phoenix, dar există o opțiune de a o cumpăra chiar în coada din față de la punctul de control, acolo le vând cu 2.000 de ruble (aproximativ 20 de euro).

Situația cu toaletele este și mizerabilă, toaletele gratuite la benzinării au fost închise, ei se justifică spunând că afluxul de oameni este prea mare, puteți face o înțelegere de 500 de ruble, pentru copii, gravide, persoane cu dizabilități și cumpărători prețul este de 400 de ruble”.

”Prima frontiera a fost trecuta. Vama. Ne-am alimentat la ultima benzinărie Lukoil, dar acolo nu sunt toalete. Sunt ambuteiaje mari în sens opus, spre Rostov. S-au verificat actele si pașapoartele si certificatul de naștere al copilului la punctul de control. La vamă este toaletă și mulți oameni pe jos cu bagajele, acolo se verifică bagajele ca la aeroport. Pentru cei cu mașini, doar actele”.

„De ce nu au spus că garantează siguranța pe drumul terestre spre Crimeea, dacă nu pot proteja podul din Crimeea, iar acolo este o călătorie cu risc 50/50?”.

”Da, Megaphone [furnizorul de servicii de telefonie mobilă] este complet mort, nu arată nimic”.

„Chiar ieri mă gândeam ce prost ar trebui să fie să plece acum în vacanță în Crimeea.

Ei bine, acum vacanța va fi cu siguranță memorabilă când vor pleca acasă prin frontul din Ucraina. Ei perturbă logistica armatei noastre cu ambuteiaje, proștii naibii”.

„Un lucru care mă enervează este că, după prima dată (prima explozie a podului Kerci), autoritățile competente au jurat că oamenii obișnuiți nu au de ce să se teamă, că acum luptă cu delfinii, meduzele, creveții și planctonul și păzesc podul 50 de ore pe zi. La naiba, cum a făcut-o din nou. Asta s-a întâmplat?!!!!!!!!!! Au luat-o peste cap din nou?!!!!!!!!”.

”— Există benzinării de-a lungul drumului în noile teritorii?”.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *