CSI / Rusia

VIDEO / Patriarhul Kiril, sancționat de Londra. Propagandistul Kremlinului, Soloviov, înfuriat. Liz Truss e o „creatură analfabetă care-și spune ministru”

Includerea patriarhului Kirill pe lista de sancțiuni a Londrei i-a înfuriat foarte tare pe propagandiștii ruși de la televiziunea Rossia-1. Celebrul propagandist al Kremlinului și sluga lui Putin, Vladimir Soloviov, aflat și el pe lista persoanelor sancționate, s-a dezlănțuit în emisiunea lui și a trimis-o pe Liz Truss, ministrul britanic de externe, direct în iad, folosind cuvinte grele la adresa șefei diplomației britanice: creatură analfabetă, prost educată, care îi persecută religios pe ruși.

„Anglia nu mai este doar inamicul Rusiei. Nu mă refer la poporul englez sau la cultura engleză, nici la William Shakespeare, nici la lordul Byron, care a fost supărat când a aflat că a devenit englez. Nu, nu, nu, nu, nu. Dar o anumită Liz Truss, care este mândră de faptul că ne-a sancționat Patriarhul, ei bine, ce înseamnă asta? Am putea spune că este vorba de persecutarea creștinilor de către o creatură analfabetă și fără valoare, care se numește ministru de externe. A ce? A unei țări care și-a trădat credința din cauza poftelor regelui? Iar din asta a apărut anglicanismul? Ce e asta? Iar acum ea, care e atât de plină de sine, încearcă să persecute pentru Patriarhul nostru? Am putea considera că Liz Truss declară un război religios împotriva Rusiei și întregii ortodoxii? Cel mai important lucru – ce fel de megalomanie trebuie să aibă această femeie prost educată, care a absolvit totuși o instituție respectabilă? De la tătari și de la mongoli, nu a mai fost o asemenea îndrăzneală fantasmagorică! Cine se crede ea? Cine e ea? Care ar fi singurul lucru pentru care ea ar intra în istorie? Că ne-a persecutat Patriarhul? Este un loc special în iad pentru oameni ca ea. Este clar”, a declarat Soloviov.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *