Justiție

VIDEO. PCCOCS va avea șef. CSP l-a ”ignorat” pe Litvinenco

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au votat împotriva anulării concursului de la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), deși ministrul Justiției a insistat la acest subiect. Astfel, după examinarea demersului depus la CSP de către Sergiu Litvinenco, membrii Consiliului au decis să continuă desfășurarea concursului, în pofida numeroaselor critici și discuții

De asemenea, CSP a exclus de pe ordinea de zi cererea prealabilă înaintată de Eduard Bulat privind suspendarea şi anularea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-şef al PCCOCS, transmite Realitatea.md.

Cât despre cererea depusă de Eugeniu Rurac privind anularea Hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor de constituire a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-şef al PCCOCS, CSP a declarat-o inadmisibilă.

„Eu mă retrag de la ședință”, a declarat șeful interimar al CSM, Dorel Musteață care a părăsit ședința Consiliul Superior al Procurorilor.

Între timp, membrii CSP examinează sesizarea depusă de Iulian Groza.

Vă amintim că trei candidați au fost admiși la proba interviului pentru șefia PCCOCS. Este vorba de Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu. Comisia a stabilit intervievarea lor pe data de 1 februarie 2023, începând cu ora 10:00, în sediul CSP.

Interviul se desfășoară în scopul evaluării competențelor manageriale și profesionale corespunzătoare funcției de procuror-șef al procuraturii specializate, reputației ireproșabile și dacă în privința candidatului nu există suspiciuni rezonabile privind comiterea actelor de corupție, a actelor conexe acestora sau a faptelor coruptibile în sensul Legii integrității nr. 82/2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *