CSI / Rusia

VIDEO. Peskov, despre „planul Moscovei de a distruge Moldova”: „Întrebați-l pe domnul Zelenski. Nu cunoaștem despre ce este vorba”

Kremlinul neagă informațiile despre „planul Moscovei de a distruge Moldova”, despre care a vorbit președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski la Consiliul UE. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Conform oficialului de la Moscova, întrebări despre acesta trebuie adresate președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Răspunsul a fost oferit după ce jurnaliștii l-au rugat să confirme sau să infirme acuzațiile liderului de la Kiev, scrie Realitatea.md.

„Întrebați-l pe domnul Zelenski. Nu cunoaștem despre ce este vorba”, a declarat Peskov.

Joi, 9 februarie, la Consiliul Uniunii Europene, Volodimir Zelenski spunea că în cadrul unei discuții cu Maia Sandu, fără a precizat când a avut loc, a informat-o pe șefa statului despre acțiunile pe care Moscova le va întreprinde pentru a schimba puterea de la Chișinău. El, însă, afirma că nu știe dacă la Kremlin a fost dat ordin de executare al planului.

SIS a confirmat că asemenea informații au fost recepționate, dar nu a precizat detalii, invocând eventuala subminare a acțiunilor necesare pentru a contracara acțiunile ilegale. Președinția Republicii Moldova nici nu a confirmat, nici nu a infirmat cele spuse de Zelenski, punctând doar că „Maia Sandu este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu președintele Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune”. La rândul său, ministrul de Externe Nicu Popescu afirma că anul trecut au existat încercări de destabilizare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *