Ucraina

VIDEO. Președintele Ucrainei: „Acţiunile noastre vor fi puternice. Îi pregătim pe băieţi. Aducem victoria cât mai aproape posibil”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că acţiunile ucrainenilor ”vor fi puternice”, fiind făcute pregătiri în acest sens. ”Şi de abia aşteptăm livrările de arme promise de partenerii noştri. Aducem victoria cât mai aproape posibil”, a mai adăugat el. De asemenea, liderul de la Kiev subliniază că obiectivul Ucrainei de a intra în Uniunea Europeană este ”perfect realizabil”.

În mesajul transmis joi seara, liderul ucrainean a declarat că a avut loc o şedinţă a Cabinetului Militar, un format de lucru special, cu şefii din domeniul Apărării, comandanţii, serviciile de informaţii şi Cancelaria.

”Acţiunile noastre vor fi puternice. Îi pregătim pe băieţi. Şi de abia aşteptăm livrările de arme promise de partenerii noştri. Aducem victoria cât mai aproape posibil. Şi asigurăm spiritul de unitate la maximum. Eficienţa – la maximum. Pregătirea – de asemenea la maximum”, a mai adăugat el.

De asemenea, preşedintele Zelenski a menţionat că la Palatul Mariynsky a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua angajaţilor din industria de apărare.

”Este destul de nedrept că până acum nu a existat o astfel de zi specială în Ucraina, în care să onorăm munca tuturor celor care creează arme ucrainene, proiectile ucrainene şi echipamente ucrainene. Cei care creează şi rachetele noastre, care s-au arătat atât limpede în apele Mării Negre în urmă cu un an, în 13 aprilie, când traseul maritim al navei amiral a flotei ruseşti din Marea Neagră s-a oprit. Aceştia sunt oamenii care creează armele noastre – de 155 de milimetri, care sunt în prezent pe câmpul de luptă şi despre care avem doar feedback pozitiv de la soldaţii noştri şi… e clar care este «feedback-ul» ocupanţilor”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, ”întregul nostru stat, întreaga societate are multe pentru care să fie recunoscătoare acelor profesionişti care protejează şi dezvoltă complexul industriei de apărare”.

Cu o zi în urmă, președintele Ucrainei a semnat decretul pentru instituirea Zilei Angajatului Complexului Industriei de Apărare, marcând astfel ziua când rachetele ucrainene au lovit crucişătorul Moskva.

Zelenski a continuat spunând că a avut o şedinţă cu oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai Parlamentului privind paşii de reconciliere cu Uniunea Europeană, paşi legislativi.

”Obiectivul statului nostru este perfect realizabil. Ucraina se va integra cu toate instuţiile şi practicile Uniunii Europene şi va obţine statutul de membru cu drepturi depline. Suntem pregătiţi în totalitate”, a subliniat el.

Liderul ucrainean a mai menţionat că a oferit noi distincţii unor luptători.

”Duşmanul va suferi cu siguranţă pierderi ca răspuns la fiecare atac asupra ucrainenilor”, a conchis Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *