ExterneUcraina

VIDEO. Președintele Ucrainei afirmă că a primit asigurări că ajutorul SUA va fi „constant şi neîntrerupt”

Miercuri, 11 octombrie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a obţinut asigurări de la Washington că ajutorul militar pentru ţara sa va rămâne „constant şi neîntrerupt”, în timp ce Kievul se aşteaptă la o nouă campanie de bombardamente ruse în această iarnă.

„S-a spus clar că America va continua să ofere Ucrainei sprijinul constant şi neîntrerupt necesar pentru apărarea acesteia”, a declarat Zelenski în mesajul său video zilnic, după o întâlnire la Bruxelles cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează Hotnews.ro.

El a adăugat că a discutat despre consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei înainte de iarnă, în special în ceea ce priveşte dronele şi rachetele.

Preşedintele ucrainean a fost un invitat surpriză miercuri la sediul NATO din Bruxelles, unde a participat la o reuniune a miniştrilor Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

„Sunt recunoscător tuturor partenerilor pentru disponibilitatea lor constantă de a ajuta apărarea noastră”, a continuat el, referindu-se la discuţiile privind „întărirea apărării aeriene şi a celor mai importante mijloace pe linia de front”, între care artileria şi rachetele cu rază lungă de acţiune.

Armata ucraineană este angajată de patru luni într-o contraofensivă dificilă împotriva forţelor ruse în estul şi sudul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *