Internațional

VIDEO. Președintele Ucrainei, decorat de Macron, la Paris, cu Legiunea de onoare

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron l-a decorat cu Legiunea de onoare pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pe care l-a primit la Palatul Élysée, la o cină de lucru pe tema Războiului din Ucraina şi livrarea de armament Kievului, împreună cu cancelarul Grmaniei, Olaf Scholz, relatează Le Journal du Dimanche.

Anunțul a fost făcut de Emmanuel Macron pe pagina sa de Twitter.

Un ”omagiu Ucrainei şi poporului său. Omagiu ţie, dragă Volodimir, pentru curajul şi angajamentul tău”, scrie liderul francez.

Menționăm că miercuri seara, liderul de la Kiev, aflându-se într-o vizită în la Paris, el le-a aliaţilor săi să-i livreze avioane de luptă ”cât mairapi”, pentru a respinge ofensiva Rusiei, după ce a făcut acelaşi lucru la Londra cu câteva ore mai înainte, în cadrul unui turneu european.

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au tărăgănat, în faţa presei, problema avioanelor, o nouă etapă în susţinerea Ucrainei, în care premierul britanic Rishi Sunak pare că a deschis calea cu prudenţă.

De asemenea, Macron a promis să-şi continue ”efortul” ”livrărilor de material în domeniul apărării” în funcţie de ”nevoi operaţionale” pe care urma să le discute la cina de lucru.

”Noi suntem alături de Ucraina”, ”cu hotărârea de a o însoţi către victorie şi restabilirea drepturilor sale legitime”, a declarat el.

El a anunţat că vrea să ”construiască pacea” împreună cu Volodimir Zelenski, printr-o ”Conferinţă Internaţională” cu un ”maximum de parteneri”.

De asemenea și cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că ”preşedintele (ucrainean Volodimir Zelenski) participă personal la această primă reuniune din acest an a şefilor de stat şi de guverne din UE, un semnal de solidaritate europeană”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *