CSI / Rusia

VIDEO. ”Prigojin nu este proprietarul Wagner”. Dezvăluirea care arată cine ordonă cu adevărat crimele grupării de mercenari

Gruparea de mercenari Wagner, despre care se crede că este condusă de Evgheni Prigojin, este de fapt un serviciu secret de informații creat de Putin, spune activistul rus pentru drepturile omului, fondatorul Gulagu.net, Vladimir Oșecikin, într-un interviu.

Liderii „Wagner” Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin și Andrei Troșev au construit un sistem cu adevărat inuman. Dar ei nu sunt deloc proprietarii acestei structuri, ci doar lucrează îndeaproape cu GRU și serviciile speciale ruse la instrucțiunile lui Vladimir Putin.

După cum a observat expertul, mulți jurnaliști scriu că Wagner este o companie militară privată creată personal de Prigojin. Dar nu este.

„Aceasta este o unitate secretă, care a fost special formată pe principiile ilegalității și secretomaniei pentru a comite diverse sabotaje și provocări în mediul extern, în străinătate și pentru a participa la ostilități”, a explicat Oșecikin.

Acest lucru a fost făcut cu scopul ca ulterior, în caz de deconspirare, să nu poarte responsabilitatea statul rus, ci să se distanțeze și să transfere vina asupra reprezentanților așa-numitului grup de mercenari, precum Prigojin.

„Subliniez încă o dată: responsabilitatea directă pentru crimele grupului Wagner îi revine lui Vladimir Putin”, a spus activistul pentru drepturile omului.

În trecut, Vladimir Oșecikin a tras un semnal de alarmă legat de faptul că Putin ar putea declanșa un atac terorist în interiorul Federației Ruse.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *