Justiție

VIDEO/ Procurorul de caz, despre dosarul lui Tauber: „Este acuzată de spălare de bani și escrocherii în proporții deosebit de mari”

Procurorul de caz al Marinei Tauber, Octavian Iachimovschi, declară că deputatului ȘOR i-a fost astăzi, 27 mai, înaintat statutul de învinuit, fiind acuzat de spălare de bani și escrocherii în proporții deosebit de mari, scrie ProTV.

„Marinei Tauber i-a fost astăzi înaintată acuzarea pentru capetele care au fost discutate ieri în Parlament, la cererile procurorului general interimar. La moment și-a rezervat timp pentru a face declarații și deja așteptăm săptămâna viitoare pasul avocaților pentru a stabili o dată și o oră concretă pentru audieri”, a declarat Iachimovschi.

De asemenea, procurorul de caz a mai adăugat că au fost depistate mai multe probe documentare care demonstrează procesul de spălare de bani.

„Vorbim aici de o sumă de aproximativ un miliard 239 de milioane de lei. Marinei Tauber i-a fost aplicată obligațiunea de a nu părăsi țara pe o perioadă de 60 de zile. În privinta lui Ilan Șor, ministerul Justiției a solicitat extrădarea lui și este o procedură care se află în derulare. Frauda bancară este un fenomen destul de complex, în special ca are un caracter transfolier, sunt probe care vin din mai multe state, inclusiv Letonia, Federația Rusă, analize care a necesitat mult timp pentru a le întelege”, a mai menționat acesta.

Astăzi, 17 mai, Marina Tauber, s-a prezentat la Procuratura Anticorupție. Aceasta a fost citată pentru a fi audiată și pentru a i se înainta învinuirea referitor la capetele de acuzare pentru care i-a fost ridicată imunitatea ieri, în Parlament. 

Vă amintim, ieri, 26 mai, în cadrul ședinței Parlamentului, deputații au votat ridicarea imunității a deputatului Partidului Șor, Marina Tauber, la solicitarea pocurorului general interimar, Dumitru Robu. Aceasta este cercetată penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, săvârșită în interesul unui grup criminal organizat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Marina o sa intoarca statului tot ce a furat.Inelul cu diamant scump,geanta de 20.000 de euro,masina de lux ,toate cumparate din miliardul furat… Si sa stea la Rusca 20 de ani,pina se vatransforma intr-o baba batrina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *