CSI / RusiaROMÂNIA

VIDEO. Propagandistul Kremlinului susține că țările baltice, printre care și România, formează o uniune de „provincii eliberate temporar”. „Au fost eliberate în zadar de Imperiul Rus”

Potrivit propagandistului Vladimir Soloviov, Polonia, țările baltice, Finlanda și, mai nou România, formează o uniune de „provincii eliberate temporar”și că au ales „o modalitate dificilă de a reveni în Federația Rusă”.

Acesta a declarat pe canalul său „Russia 1” că țările europene care sunt apropiate de Federația Rusă vor „reunificarea cu Imperiul Rus”, potrivit Ziare.com.

Soloviov a numit Polonia și locuitorii țărilor baltice „principalii rusofobi”.

”Ei speră că acum bătrâna va fi sfâșiată (Rusia – n.r) și totul va fi bine. Au format o uniune a fostelor provincii care au fost jignite și eliberate în zadar de Imperiul Rus și spun: ”Acum avem o uniune, suntem toţi împreună”. Polonia, Balticii, finlandezii. Şi a fost atrasă şi România”, a mai adăugat propagandistul favorit al lui Putin.

Soloviov a făcut referire la un citat al colegei sale Margarita Simonian: „Mamă Rusia, adu-ne acasă”. Și a sugerat că țările menționate au ales o cale dificilă pentru a se întoarce în Rusia, potrivit sursei citate.

De asemenea, acesta a spus că Finlanda și Polonia „s-au dezvoltat frumos” ca parte a Imperiului Rus, iar cultura Finlandei s-a format în timpul șederii sale ca parte a imperiului.

Vă amintim că marți, 4 aprilie, Finlanda, a devenit în mod oficial, al 31-lea stat membru al NATO, după 30 de ani de nealiniere militară. Ministrul finlandez de Externe a semnat documentul aderării şi i l-a înmânat secretarului de stat american Antony Blinken.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Mama Rusia va fi footută în final de toți ! Nu are decît dușmani în jur. Prietenia cu China este doar pe hîrtie . China va primi o parte bună din teritoriul Rusiei… O să le treacă tuturor maimuțelor ruse pofta de propagandă ,cît de curînd !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *