CSI / Rusia

VIDEO. Putin, care se află de un sfert de secol la putere, ”nu are concurent credibil care să-i conteste puterea”, declară Peskov presei care-l însoţeşte în China, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale ruse. Dictatorul rus poate rămâne la Kremlin până în 2036, la vârsta de 84 de ani

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care se află de 25 de ani la putere, nu are niciun concurent credibil care să-i conteste puterea, anunţă marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în pofida faptului că președintele rus nu şi-a anunţat candidatura la un nou mandat, în contextul în care Moscova lansează pregătiri în vederea alegerilor prezidenţiale prevăzute în luna martie, relatează News.ro.

Camera superioară a Parlamentului rus, Consiliul Federaţiei, urmează să stabilească în luna decembrie, data vitoarelor alegeri prezidenţiale, care ar urma să aibă loc la 17 martie, potrivit sursei citate.

Vladimir Putin care se află la putere de un sfert de secol, nu şi-a anunţat candidatura la un nou mandat.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat marţi presei ruse care-l însoţeşte pe președintele Rusiei, în China că ”Putin este, bineînţeles, politicianul şi actorul de stat numărul unu în ţară”.

”Părerea mea, poate că n-am dreptul s-o spun (…), este că azi nu există concurent în Rusia şi nu poate exista”, a declarat el.

Rusia şi-a crescut şi mai mult reprimarea opoziţiei, după invazia Ucrainei, la 24 februarie 2022, şi i-a încarcerat sau i-a obligat să plece în exil atât pe principalii critici ai lui Putin, cât şi pe mulţi anonimi care se opun războiului rus.

Kremlinul a modoficat Constituţia rusă în 2020 şi i-a permis liderului rus să deţină încă două mandate după cel care se încheie în 2024 şi care ar fi trebuit să fie ultimul, potrivit News.

Vladimir Putin poate rămâne la Kremlin până în 2036, când împlineşte vârsta de 84 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Normal ca n-are concurent. Nimeni nu vrea sa aiba accident de avion
    Adica sa se uite dupa un avion si sa-l calce o masina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *