Externe

VIDEO/ Returnat expeditorului! O rachetă rusească se întoarce inexplicabil și explodează lângă soldații care au lansat-o

Imagini surprinzătoare au fost vâzute lângă orașul ucrainean Alchevsk, situat la circa 90 de kilometri sud de Severodonețk. O rachetă trasă de separatiștii pro-ruși din republica autoproclamată Lugansk s-a stricat în aer și s-a întors chiar către soldații ce au lansat-o.

Astfel, în imaginile video se poate observa cum separatiștii, care lansaseră deja mai multe rachete sol-aer, ridică la cer un nou proiectil, în speranța de a lovi ținta. Însă, la un moment dat, racheta s-a întors brusc la 180 de grade în timpul zborului și s-a detonat chiar în zona în care se aflau militarii pro-ruși. Este posibil ca racheta să fi fost parte a unui sistem defensiv sol-aer S300.

Cauza defecțiunii nu este clară, iar unii speculează că proiectilul ar fi schimbat direcția după o interferență provocată de o dronă ucraineană. Nu au fost raportate victime după deflagrație, transmite Daily Mail.

Rușii nu sunt singurii cu rachete. Armata ucraineană anunţă că a primit 4 sisteme HIMARS

Aleksei Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a anunţat pe contul său de Twitter că Ucraina a primit cele 4 sisteme de rachete HIMARS promise de administraţia americană. Oficialul ucrainean anunţă o ”vară fierbinte pentru ruşi”.

„HIMARS au ajuns în Ucraina. Mulțumesc colegului și prietenului meu, secretarul american al Apărării Lloyd Austin pentru aceste instrumente puternice. Această vară va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Iar pentru unii dintre ei va fi ultima”, a fost mesajul ministrului ucrainean.

Peste 50% din oraşele din Doneţk sunt sub controlul ruşilor

Război Rusia – Ucraina, ziua 121. Rusia susine că a încercuit aproximativ 2.000 de soldați ucraineni în Donbas, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării Igor Konașenkov.

Liderul de la Kiev a început să se confrunte cu probleme în ţară. În acelaşi timp, forțele ucrainene au început să se retragă din Severodonețk, dar mai multe unități au rămas încă în oraș, deoarece operațiunea va dura câteva zile, a declarat pentru CNN șeful administrației militare a districtului Severodonețk, Roman Vlasenko.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *