Externe

Armata ucraineană pierde bătălia pentru Severodonețk. „Va trebui să ne scoatem armata. Numărul morților e în creștere”

Trupele care apără orașul Severodonețk, ultimul bastion al rezistenței ucrainene din Lugansk, vor trebui să se retragă din zonă, a anunțat guvernatorul regional Serghei Haidai, vineri, 24 iunie, potrivit The Guardian.

„A rămâne în poziții sfărâmate în bucăți timp de multe luni doar de dragul de a rămâne acolo nu are sens”, a spus oficialul la televiziunea ucraineană.

Anterior, guvernatorul a anunțat decizia într-un mesaj publicat pe Telegram.

„Din păcate, va trebui să ne scoatem armata din Severodonețk, pentru că rămânerea în poziții distruse nu are sens – numărul morților este în creștere” a declarat Serghei Haidai.

„Rușii bombardează Severodonețk aproape în fiecare zi de patru luni” mai spune Haidai, acesta fiind cel mai estic oraș din Ucraina pe care trupele ruse nu l-au cucerit încă în totalitate.

Potrivit guvernatorului, „infrastructura orașului a fost complet distrusă”, iar 90% din case au fost avariate sau puse la pământ.

În urmă cu două zile, oficialul anunța că 568 de oameni se mai află în adăposturile fabricii Azot din Severodonețk, însă evacuarea lor ar fi foarte riscantă, din cauza luptelor în desfășurare.

Dintre cei 568 de oameni de la Azot, 38 sunt copii. La început peste 1.000 de persoane se ascundeau în adăposturile fabricii, dintre care au mai rămas aproape jumătate, care spun că nu vor să plece din Severodonețk.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *