CSI / Rusia

VIDEO. Rușii luați din pușcării ca să lupte alături de mercenarii Wagner au scăpat de condamnări: „Nu beți prea mult, nu violați femei!”

Primul grup de foști prizonieri care au participat la invazia Ucrainei în calitate de voluntari ai PMC Wagner a încheiat perioada de șase luni din contract și toate cazierele judiciare ale foștilor pușcăriași au fost șterse, a declarat fondatorul PMC Evgheni Prigojin, pentru RIA Novosti.

„Ne-am încheiat contractul cu onoare și demnitate, înainte de toate. Au acționat într-un mod în care puțini oameni o fac”, a declarat Prigojin într-un videoclip publicat de agenție.

Fntrebați de Prigojin despre ce vor face când vor fi liberi, unii foști prizonieri au spus că vor „să se întoarcă și să termine ceea ce au început”.

„Aceasta nu mai este muncă, aceasta este viață”, a spus unul dintre ei, după cum relatează Kommersant.

„Societatea ar trebui să-i trateze cu cel mai profund respect și ei nu ar trebui să încalce legea. Dar dacă ai văzut o persoană care a venit după război și înainte de asta a fost într-o închisoare și s-a înscris ca voluntar, trebuie să înțelegi că sunt membri cu drepturi depline ai societății”, a declarat așa numitul „Bucătarul lui Putin”.

„Nu bea prea mult, nu consuma droguri, nu viola femeile, nu fuma. Poliția ar trebui să vă trateze cu respect”, s-a adresat Evgheni Prigojin foștilor prizonieri.

Presa a raportat în toamnă că PMC recruta prizonieri din coloniile penitenciare rusești pentru a participa la operațiunea militară din Ucraina, așa cum numesc rușii oficial invazia începută în februarie. Creatorul grupului de mercenari Wagner a fost implicat personal în recrutare.

Pe 24 decembrie, pe Aleea Eroilor din cimitirul din Sankt Petersburg, Dmitri Menșikov, un luptător al PMC Wagner recrutat din închisoare, a fost înmormântat cu onoruri.

Pe 31 decembrie, presa locală a raportat că șase foști pușcăriași înarmați din cadrul PMC Wagner au evadat din centrul de antrenament și se ascundeau în regiunea Rostov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *