Actualitate

VIDEO: Șefa de la TV7 “n-a vrut să cenzureze” SCANDALOSUL documentar creat de “partenerii ruși” de la NTV (Gazprom)

„Conform contractului, TV7 nu este în drept să „foarfece” grila de emisie a NTV cu care suntem parteneri”, a afirmat Davidovici, precizând că decizia de a lăsa documentarul în grila de emisie îi aparține și că este gata să răspundă pentru asta.

„Nu sunt părtașa metodelor utilizate în acest film, care distanțează unul de altul oamenii și popoare întregi. Dar eu sunt împotriva cenzurii. La ce vom ajunge dacă vom scoate din grilele de emisie filme sau subiecte din buletine de știri. Vă imaginați acest flux informațional steril și cine ar putea asigura această sterilitate. Veți fi de acord ca pentru dumneavoastră să decidă cineva ce să priviți la TV și ce nu?”, se întreabă Davidovici.

Directoarea TV7 care emite în limba rusă, deși în RM limba oficială este limba română, iar rusa este oficială doar în zona separatistă ocupată de armata Federației Ruse, precizează că TV7 a fost și rămâne o platformă deschisă pentru toate opiniile și puncte de vedere și reprezentanți ai diferitor opinii politici.

VIDEO: Postul TV7 controlat de Lucinschi difuzează filme PROVOCATOARE la adresa R. Moldova și regiunii transnistrene

CCA s-a autosesizat și a promis că va examina cazul într-o ședință publică din 26 decembrie a.c.

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi, președintele Comisiei parlamentare pentru presă și unul dintre patronii „TV7”, a declarat, cu referință la documentar, că este o producție mediatică, care generează doar ostilitate. „Documentarul este o provocare evidentă și cred că e cazul să reacționăm calm, corect, cu demnitate”, a spus printre altele Chiril Lucinschi, fiind de părere că autorii filmului trebuie să poarte răspundere.  

ATENȚIE. Gazprom-media DEȚINE postul NTV, retransmis în RM de fiul ex-președintelui R.M, Chiril Lucinschi, prin intermediul postului Tv7.

 Referințe:

– 14 decembrie: (ALO, SIS?) TV7 traduce ”Servesc Rusia!" în “Servesc Patria!”

– DOVADA războiului informațional pornit de Kremlin împotriva Republicii Moldova

– Nu mințiți poporul cu televizorul. Cele mai vizionate posturi TV din RM sunt controlate de Federația Rusă

– Postul local TV7 este controlat de deputatul PLDM, Chiril Lucinschi iar NTV este deținut de Gazpromedia.

 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *