Justiție

Șoferul care l-a ucis pe biciclistul Valerian Railean – adus în fața magistraților (VIDEO)

Băbatul care a lovit cu mașina doi adolescenți în apropierea comunei Stăuceni, iar în urma impactului, Valerian Railean în vârstă de 12 ani s-a stins pe patul de spital, a fost adus marți, 21 martie, în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Judecătorii urmează să decidă dacă îi vor prelungi mandatul de arest, scrie ProTv.

Vă amintim că accidentul grav a avut loc pe data de 21 februarie, lângă Stăuceni, când un șofer a decis să efectueze o manevră de depăşire cu un Opel Tigra, pe dreapta, tamponând doi cicliști minori care se deplasau regulamentar și echipaţi corespunzător. Ulterior, ambii au fost transportați la spital, însă trei zile mai târziu, unul dintre ei, Valerian, s-a stins din viață.

Valerian Railean (Coșcodan) avea 12 ani și era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022. Fusese selectat în echipa națională a Republicii Moldova pentru sezonul 2023. Urma să reprezinte țara noastră la competițiile internaționale din acest an, dar a fost înmormântat în orașul Codru pe data de 27 februarie.

Șoferul și-a recunoscut vina. Are 48 de ani și a fost anterior privat de dreptul de a conduce, după ce a fost prins beat la volan.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă de la trei până la şapte ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *