CSI / RusiaInternațional

VIDEO/ Soloviov „foc și pară” după ce Borrell a numit Rusia o țară „fascistă”. „Cum îndrăznești tu să îți deschizi gura mizerabilă”

Un nou acces de furie al propagandistului favorit al lui Putin, Vladimir Soloviov, pare să îi fi lăsat consternați inclusiv pe invitații din studio.

Ținta furiei lui Soloviov a fost Josep Borrell, șeful diplomației europene, după ce acesta ar fi numit Rusia o țară „fascistă”. Ulterior, purtătorul de cuvânt al oficialului european a afirmat că afirmațiile acestuia au fost traduse greșit.

„Uitați-vă la acest admirator al lui [Francisco] Franco! La acel succesor al Diviziei Albastre care a luptat împotriva Uniunii Sovietice și care a luat parte la asediul asupra Leningradului! Uitați-vă la fața aia umflată, respingătoare!”, exclamă propagandistul.

Nu este clar ce legătură vede Soloviov între Borrell și Franco, singurul lucru pe care cei doi par să îl aibă în comun fiind naționalitatea spaniolă. În timp ce Franco a fost un dictator de dreapta despre care istoricii spun că a avut accente de fascism, Borrell a fost un cunoscut politician socialist în Spania înainte de a intra în politica europeană, scrie Hotnews.

Unii dintre invitații lui Soloviov și-au lăsat privirea în pământ în timpul tiradei sale

Divizia Albastră la care face referire Soloviov a fost o unitate de voluntari spanioli care s-au înrolat pentru a lupta pe frontul de Est împotriva bolșevismului în al Doilea Război Mondial. Deși recrutată de forțele armate spaniole, unitatea a fost înregimentată oficial în cadrul Wehrmacht-ului, armata germană, iar Spania a menținut o politică de neutralitate în timpul războiului, în pofida apropierii ideologice față de puterile Axei, relatează sursa citată.

„El spune ‘nu, eu doar ziceam ce a spus un europarlamentar’”, își continuă Soloviov tirada. „Dar nu l-ai corectat, vagabondule! Nu l-ai provocat! 27 de milioane! Unii dintre ei uciși de asociații tăi! Și de compatrioții tăi care au venit pe pământurile noastre”, exclamă acesta, cu referire la numărul de cetățeni sovietici care ar fi murit în război.

„Cum îndrăznești tu să îți deschizi gura mizerabilă să pui cuvintele ‘fascist’ și ‘Rusia’ laolaltă? Voi îi susțineți pe naziștii din Ucraina! Voi sunteți fericiți să vedeți ruși uciși! O cereți”, își încheie propagandistul Kremlinului monologul care pare să îi lase consternați inclusiv pe invitații săi de la postul Rossiya-1.

Noul acces de furie al lui Soloviov amintește de cel de la sfârșitul lunii trecute când l-a atacat dur pe cancelarul german Olaf Scholz, comparându-l cu dictatorul și criminalul nazist Adolf Hitler.

Pe 31 august două avioane cu muniție militară destinată Ucrainei au decolat din Spania, ca parte a asistenței militare promise Kievului de guvernul socialist de la Madrid.

La începutul lunii august executivul condus de premierul Pedro Sanchez anunța însă că blindatele Gepard de fabricație germană pe care i le-a promis Ucrainei nu vor mai fi livrate din cauza stării „complet nesatisfăcătoare” în care se află acestea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *