CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Ucrainenii răspund cu aceeași monedă! Cinci localități și un spital din Rusia au rămas fără energie electrică

O dronă ucraineană a eliberat vineri explozibili deasupra unei staţii electrice dintr-un sat rus situat în apropierea frontierei cu Ucraina, generând întreruperea alimentării cu energie electrică a unui spital, a anunţat guvernatorul regiunii Kursk, informează Agerpres.

La Belaia, la mai puţin de 25 de kilometri de frontieră, ”o dronă ucraineană a largat două încărcături explozive asupra unui post electric”, a declarat Roman Starovoit pe canalul său de Telegram.

”Unul dintre transformatoare a luat foc. Cinci localităţi şi un spital au rămas fără electricitate. Echipele de pompieri s-au deplasat la faţa locului”, a precizat Starovoit, adăugând că alimentarea cu energie electrică ”va fi restabilită imediat ce va fi posibil să se facă acest lucru în deplină siguranţă”.

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat pe Telegram că a distrus două drone ucrainene deasupra regiunii vecine Belgorod. Ministerul a precizat că o primă încărcătură explozivă a fost distrusă joi, în jurul orei 17:00 (14:00 GMT), cu aproximativ patru ore înainte ca o a doua dronă să fie doborâtă.

”Drona ucraineană a fost distrusă deasupra regiunii Belgorod de sistemele de apărare antiaeriană în funcţiune”, a precizat ministerul.

Regiunile Belgorod şi Kursk se învecinează la est cu Ucraina.

De când Ucraina şi-a lansat contraofensiva, la începutul lunii iunie, Rusia a fost vizată de atacuri cu drone care, sporadic, au avariat clădiri, inclusiv la Moscova.

Autorităţile ruse au minimizat importanţa acestor atacuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *