CSI / Rusia

VIDEO. Un călugăr ortodox rus îi învață pe soldații lui Putin cum trebuie încărcată corect o pușcă Kalașnikov din punct de vedere creștinesc

Un călugăr ortodox rus a filmat o înregistrare video în care le arată soldaților ruși cum trebuie încărcată corect o pușcă Kalașnikov din punct de vedere creștinesc.

„Ceea ce vedem acum este în principal un război spiritual. Antihristul avansează împotriva sfântului popor rus, al ortodoxismului”, afirmă călugărul în cauză, transmite Hotnews.

„Aș vrea să vă învăț cum să încărcați corect muniția. Pentru ca un glonț să intre în țintă, să distrugă inamicul, nu în nimic sau în aer, asta ne învață [Sfinții] Părinți: când luați glonțul spuneți următoarele cuvinte – Sfântă Maică a lui Dumnezeu salvează-ne. Sfinte Părinte Nicolae roagă-te la Dumnezeu pentru noi. Sfântă Maică a lui Dumnezeu salvează-ne. finte Părinte Nicolae roagă-te la Dumnezeu pentru noi”, repetă călugărul în timp ce încarcă gloanțele unul câte unul.

De asemenea, acesta repetă cele două fraze o dată apoi trece la „Sfinte Țarule Nicolae al II-lea roagă-te la Dumnezeu pentru noi”.

Țarul Nicolae al II-lea și membrii familiei sale imediate au fost recunoscuți ca sfinți martiri de către Biserica Ortodoxă Rusă în 1981, la 63 de ani după ce au fost asasinați de un pluton de execuție bolșevic în Casa Ipatiev din Ekaterinburg.

Propaganda rusă vorbește de „desatanizarea” Ucrainei

În ultima săptămână, după discursul susținut de Vladimir Putin la Clubul de Discuții Valdai, propaganda rusă a început să schimbe placa, vorbind acum de „desatanizarea” Ucrainei, în loc de „denazificarea” și „demilitarizarea” ei în contextul în care a devenit clar că forțele armate ale Moscovei nu pot repurta o victorie decisivă pe câmpul de luptă.

„Folosesc cuvântul ”satanism” cu un motiv anume. Într-adevăr, acolo, în Occident, satanismul lucrează în mod deschis împotriva Rusiei. Democrația satanistă este atunci când drepturile ateilor sunt protejate, dar credincioșii sunt insultați”, a dat semnalul miercurea trecută Ramzan Kadîrov, unul dintre cei mai apropiați ai lui Putin.

„Asta e Jihad! Iar comandanții noștri ceceni au decis să nu se apere, ci doar să atace. Să-i distrugem pe acești shaitani (diavoli), oriunde s-ar afla și oricât de bine s-ar ascunde”, a mai spus acesta.

Aleksei Pavlov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris într-un articol publicat de site-ul aif.ru că „odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă realizarea desatanizării Ucrainei sau, după cum bine a spus șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, ”desatanizarea completă” a acesteia”, relatează sursa citată.

Acesta de asemenea a vorbit de „sute” de secte care ar activa în Ucraina și a subliniat că „Biserica Satanei”, care „s-a răspândit în Ucraina”, este „una dintre religiile înregistrate oficial în Statele Unite”.

Medvedev spune că armata rusă trimite inamicii în „focurile eterne” ale iadului

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a notat la rândul său într-o nouă postare făcută pe Telegram că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este un conflict sacru cu Satana, avertizând că Moscova ar putea trimite toți dușmanii săi în focurile eterne ale Gheenei.

Într-un mesaj de marcare a Zilei Unității Naționale a Rusiei, Medvedev a declarat că Misiunea Patriei Mamă este de a „opri conducătorul suprem al Iadului, indiferent de numele pe care îl folosește – Satana, Lucifer sau Iblis”.

În una din evaluările sale de săptămâna trecută, Institutul pentru Studiul Războiului din SUA a notat că oficialii ruși încearcă să lege la nivel războiul din Ucraina cu concepte religioase accesibile atât creștinilor, cât și musulmanilor, probabil pentru a satisface grupurile religioase minoritare din cadrul forțelor armate ruse.

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost unul dintre cei mai înfocați susținători ai războiului de agresiune declanșat Putin pe 24 februarie, provocând o ruptură fără precedent în rândul creștinismului ortodox din cauza declarațiilor sale.

Biserica Ortodoxă Ucraineană, loială Rusiei înainte de declanșarea invaziei, și-a declarat independența față de Patriarhia Moscovei pe 27 mai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *