InternaționalRăzboi

VIDEO/ Un miliardar britanic îi ia apărarea lui Putin: „Aș încasa un glonț pentru el”

Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, a declarat joi, că președintele Rusiei, Vladimir Putin este o „persoană de primă clasă” care a făcut „greșeli”, în timp ce l-a criticat pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski pentru că „nu a ascultat” de Kremlin și este vinovat pentru războiul din Ucraina, transmit Sky News și The Guardian.

Joi, miliardarul britanic Bernie Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, l-a descris dimineața pe Putin, în cadrul unei emisiuni de la televiziunea britanică ITV, ca fiind un om „sensibil” și „o persoană de primă clasă”, care „crede că face ceea ce trebuie pentru Rusia”.

Fiind întrebat la emisiunea Good Morning Britain de la ITV dacă îl mai consideră pe Vladimir Putin un prieten, miliardarul în vârstă de 91 de ani a spus că ar încasa un glonț pentru el.

„Tot aș lua un glonț pentru el. Aș prefera să nu doară, dar aș face-o pentru că este o persoană de primă clasă. Ceea ce face este ceva despre care el crede că este pentru binele Rusiei. Din păcate, este ca alți oameni de afaceri, așa ca mine, care fac greșeli din când în când și pe care trebuie să le repare ulterior”, a spus Bernie Ecclestone.

„Cealaltă persoană din Ucraina” ar fi putut evita războiul dacă vorbea cu Putin

Bernie Ecclestone, care ar fi prieten cu Vladimir Putin de la introducerea Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei în 2014, a spus că invazia Rusiei în Ucraina ar fi putut fi evitată dacă președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ar fi făcut mai multe, cum ar fi să vorbească cu președintele rus.

„Cealaltă persoană din Ucraina, din câte am înțeles, este de profesie comediant și mi se pare că vrea să continue această activitate. Cred că dacă s-ar fi gândit mai bine, cu siguranță ar fi făcut un efort mai mare pentru a vorbi cu Putin, care este o persoană sensibilă, care l-ar fi ascultat și ar fi putut probabil să facă ceva în această privință”, a mai spus Bernie Ecclestone.

În momentul în care moderatorii emisiunii britanice au subliniat că invazia Ucrainei de către Rusia a luat viețile a mii de oameni nevinovați, Bernie Ecclestone a spus că „nu a fost intenționat”.

Miliardul britanic a mai declarat că nu a vorbit cu prietenul său, Vladimir Putin, de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Formula 1 se delimitează de declarațiile făcute de fostul său director executiv, Bernie Ecclestone.

„Comentariile făcute de Bernie Ecclestone reprezintă opiniile sale personale și sunt în contrast foarte puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru”, se arată într-o declarație făcută de reprezentații Formula 1.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Păi du-te bă la ei și slăvește-i până nu mai poți. Din democrație e ușor să ții cu ursul nu?

  2. Bă, schimbă-ți nick-ul.
   Si strigă din răsputeri: Slavă PaRașei !
   N.B.
   Din tine Zela-Codreanu ca din Iliescu – baleron !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *