Internațional

VIDEO. Un oficial de la Casa Albă dezvăluie ce impresie i-a făcut Zelenski lui Biden: A fost foarte convingător cu privire la motivul pentru care sprijinul a fost atât de important în trecut şi cum priveşte el acest sprijin

Casa Albă consideră că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi-a pledat cauza „foarte convingător” în faţa publicului american şi a congresmenilor, atunci când a insistat că este nevoie de un ajutor susţinut al SUA pentru ţara sa, a declarat un oficial de rang înalt al Casei Albe, citat de CNN.

În condiţiile în care Casa Albă se pregăteşte ca republicanii – unii dintre ei punând la îndoială viitorul ajutorului pentru Ucraina – să preia conducerea Camerei Reprezentanţilor, oficialul a declarat că opinia generală este că discursul prețedintelui ucrainean a contribuit la prezentarea favorabilă a acestui caz.

„Credem că el a prezentat un caz convingător legislatorilor şi poporului american în legătură cu sacrificiile pe care Ucraina le-a făcut şi continuă să le facă”, a declarat oficialul cu rang înalt de la Casa Albă. „Credem că a fost foarte convingător cu privire la motivul pentru care sprijinul a fost atât de important în trecut şi cum priveşte el acest sprijin”, a adăugat oficialul.

Discursul liderului de la Kiev ar putea ajuta Casa Albă în luptele politice interne care vor urma pe tema finanţării Ucrainei, dar oficialul a dat asigurări că Zelenski nu a întrebat ce să spună. Discursul „i-a aparţinut în totalitate”, a declarat oficialul.

Volodimir Zelenski, desigur, a mers mai departe decât Casa Albă în apelurile sale pentru mai mult ajutor, precizând – pe jumătate în glumă, pe jumătate în serios – atât la Casa Albă, cât şi în faţa Congresului, că nivelurile actuale de susţinere nu sunt încă suficiente. Acest lucru nu a fost o surpriză pentru Casa Albă, care se aştepta ca președintele Zelenski „să ceară mai mult”. Surpriza ar fi fost dacă nu ar fi făcut-o, a punctat oficialul.

La fel cum a răspuns şi în conferinţa de presă, Biden le-a declarat oficialilor de la Casa Albă, după întâlnirea cu președintele Ucrainei, cât de benefic a fost pentru el să se întâlnească personal cu liderul ucrainean.

Oficialul de rang înalt de la Casa Albă a mai declarat că preşedintele Biden „s-a bucurat foarte mult de timpul petrecut cu Zelenski” şi impresia pe care i-a făcut-o liderul ucrainean a fost aceea a unui om „energic” şi dedicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Bravo și mult curaj și rezistență în față agresorului rus,domnule zelenschi.
    Mulțumesc poporului american pentru susținerea morală și financiară pentru vecinii noștri Ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *