Politică

VIDEO. Zaharova, cosmosul, Tesla, Musk și guvernarea din Moldova. Care e legătura?

Maria Zaharova amenință REpublica Moldova cu „urmări tragice”, daca va asculta Occidentul. Timp de aproape șapte minute, purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov a vorbit despre discriminarea rușilor, retragerea licențelor celor șase televiziuni și viziunile pro-occidentale ale conducerii țării.

Aceasta a declarat că, potrivit scenariilor din Ucraina și țările baltice, în Moldova s-ar impune agendă anti-rusă. Zaharova a vorbit și despre proiectul legii Magnitsky, declarând că ar fi instrument contra „celor care gândesc altfel”, transmite Realitatea.md.

Mai mult, ea a făcut legătură dintre Musk, Tesla, guvernarea de la Chișinău și înalți oficiali europeni precum Ursula von der Leyen și Josep Borell.

„UE se adresează lui Musk, porin cosmos. Altfel nu pot construi dialogul. Și spun că Twitter, compania lui, nu are dreptul să cenzureze. Îi îndemn pe von der Leyen, Borel, să se sustragă de la Musk și să se întoarcă spre Moldova. Acolo deocamdată nu este Tesla și Elon Musk, dar sunt probleme. Poate începeți să îi învățați pe cei pe care îi luați sub aripă să fie democrație, să respecte principiile dreptului internațional”, a declarat ea.

Zaharova a vorbit și despre pretinse cenzurări ale rețelelor de socializare și despre presiuni asupra bisericii. De asemenea, ea s-a plâns că ambasada Rusiei nu poate funcționa eficient, din cauza manifestațiilor.

„Îndemnă autoritățile moldoveneșeti să renunțe la cursul irațional al întreruperii relațiilor cu țara noastră. Va avea urmări serioase și tragice pentru toți”, a declarat Zaharova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *