CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Viktor Orban îi cere Ucrainei să oprească contraofensiva și să negocieze cu Putin

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, consideră că cel mai bine ar fi ca Ucraina să oprească contraofensiva și să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, pentru a nu-și „distruge propriul popor”, a declarat acesta la postul de radio Kossuth vineri, 2 iunie.

Potrivit lui Orban, contraofensiva este „o problemă pentru ucraineni”. „Chiar și un om ca mine, care a fost un an și jumătate în armată, știe sigur că, dacă atac, voi avea de trei ori mai multe victime decât cel care se apără”.

„Pentru o țară a cărei populație este o mică parte din populația părții adverse să lanseze atacuri militare la scară largă în astfel de circumstanțe este vărsare de sânge. Trebuie să facem totul, chiar înainte de începerea contraofensivei, pentru a convinge părțile de necesitatea unui încetări a focului și a unor discuții de pace”, a mai adpugat Orban, citat de Telex.hu.

Premierul ungar susține că pentru ucraineni „chiar și în cel mai bun caz, este imposibil să se obțină un rezultat mai bun în prima linie, pe câmpul de luptă, decât rezultatul care ar putea fi obținut prin negocieri”.

„A fost posibil să se obțină ceva în negocierile de dinainte de război. Sau dacă nu se putea realiza nimic mai bun decât prin război, atunci ce a fost războiul?” a întrebat Orban, un apropiat de Putin.

În același timp, Orbán a adăugat că, atâta timp cât va fi la guvernare, Ungaria nu va intra în război cu Rusia.

De asemenea, menționăm că la 1 iunie, ministrul de externe al Ungariei, a declarat pe pagina sa de Facebook, că aderarea Ucrainei la NATO nu poate fi pe ordinea de zi în timpul summitului NATO din iulie.

„Trebuie să fim clari în acest sens: aderarea la NATO a unei țări aflate în prezent în război nu poate fi pe ordinea de zi”, a spus Peter Szijjarto, adăugând că niciun calendar pentru Ucraina nu trebuie discutat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Un vaf–st zăbalos, mrazii corupt. Da de ce animal borit nui spui calului turbat sa plece acasă cu toți bețivii violatorii și criminalii lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *