Vin fiert
Atunci când moda vinului fiert a prins printre orăşeni, s-a îndulcit mai întâi cu miere şi apoi cu zahăr şi alte condimente. Cine nu savurează o cană de vin fiert atunci când afară sunt grade cu minus şi se află la trecerea dintre ani?
Ingrediente
Vin (de preferinţă roşu şi de butuc, cine are, sau alte variaţiuni pe această temă), o portocală, un măr, un pliculeţ de ceai de fructe aromat, piper boabe, scorţişoară praf şi cel puţin 0 grade Celsius afară.
Mod de preparare
Se spală mărul şi portocala şi se taie cubuleţe. Se pune vinul la fiert şi se adaugă toate cele de mai sus, mai puţin pliculeţul de ceai. După ce a fiert numai până aproape să dea în clocot se opreşte şi se introduce ceaiul, se acoperă cu un capac şi se lasă pentru două minute. Iar la sfârşit de tot se pune puţină miere sau zahăr, după preferinţă.
Hai noroc şi distracţie plăcută!
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!