Violența stă la baza politicii Kremlinului: Cum încurajează autoritățile ruse tortura și abuzurile (VIDEO)
Fiecare al zecelea cetățean rus a fost supus la tortură, iar fiecare al patrulea s-a aflat în situații de conflict cu polițiștii. Acest lucru este evidențiat de datele sondajului Levada-Centre. Activiștii pentru drepturile omului sunt convinși că tortura, violența și crimele fac parte din politica Kremlinului.
Alexei Gorinov, un deputat municipal din districtul Krasnoselski din Rusia, care execută o pedeapsă de șapte ani pentru așa-zisele falsuri despre armata rusă, este ținut într-o celulă de izolare punitivă (SHIZO) din 7 septembrie. Acest lucru depășește tot timpul permis de lege. Gorinov nu primește îngrijiri medicale, iar recent a fost percheziționat în celula SHIZO și obligat să se dezbrace.
Ofițerii de penitenciare au întocmit un raport privind daune materiale împotriva lui Gorinov, deoarece acesta a desenat cu degetul fețe amuzante pe pereții celulei. Deputatul crede că administrația mai poate prelungi șederea sa în centrul de izolare.
“Acum, mai mult ca niciodată, înțeleg esența expresiei “a putrezi în închisoare”. Dar nu mă dau bătut și cred în continuare că Rusia nu are nevoie de un astfel de război. Nu are nevoie de niciun fel de război, pentru că este foarte rău. Rămân de partea luminii și îi îmbrățișez pe toți!”, – a declarat Gorinov.
“Există un exemplu de activist anti-război care a murit pur și simplu în luna mai a acestui an într-o secție de poliție după ce a fost interogat. Definiția torturii în Rusia este foarte ciudată. Tortura este considerată un impact fizic dur, atunci când sunt scoși dinții, violată cu un mop sau o mătură. Iar dacă nu-ți dau o pastilă, nu suni la doctor – asta nu este tortură, este la ordinea zilei. Tortura este atunci când ești la limita supraviețuirii”, a declarat Olga Romanova, director al Fundației Sitting Russia.
Organizația pentru drepturile omului “Echipa împotriva torturii” a publicat un studiu privind violența de stat în Rusia, intitulat “Permise – nepermise”. Rezultatele sondajelor sunt înfiorătoare: forțele de ordine din această țară torturează pentru a obține mărturii, pentru a obține mită, pentru a se răzbuna sau pur și simplu pentru a suprima o persoană. În Federația Rusă, aceasta este o realitate familiară.
“Violența și tortura exacerbează vulnerabilitățile din societate, privează o gamă largă de persoane de resurse și de capacitatea de a acționa independent și contaminează identitatea celor implicați direct în situație și nu numai. Ca urmare a situațiilor de violență și tortură, opoziția dintre individ și sistemul de aplicare a legii se agravează, ceea ce reduce șansele unei interacțiuni productive, iar practicile violente se rutinizează și mai mult” – din materialele cercetării sociologice ale organizației pentru drepturile omului “Team Against Torture”.
Proiectul independent “Important Stories” a publicat un material despre violența sistemică și tortura în Melitopolul ocupat de Rusia.
Potrivit mărturiilor victimelor, autoritățile de ocupație rusești au organizat în oraș cea mai mare închisoare din Europa.
“Până în prezent, din Melitopolul ocupat temporar în închisori, în subsoluri au fost deținute ilegal peste 500 de persoane. Și în doar un an și jumătate – au fost peste 1.000 de persoane. Locuitorii noștri, care rămân sub ocupație, trăiesc în permanență cu teama că pot fi furați în fiecare secundă, în fiecare secundă puși în captivitate fără niciun motiv”, – a declarat primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov.
Tortura în Rusia este încurajată de autorități. Adam Kadîrov, în vârstă de 15 ani, l-a bătut pe Nikita Zhuravel pentru că a ars un Coran. Zhuravel este un rezident din Volgograd. După ce a fost arestat, a fost trimis în Cecenia. Înregistrarea video a torturii a fost publicată online. Ramzan Kadîrov, tatăl adolescentului, șeful Ceceniei și un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a scris că este mândru de fapta fiului său.
Unele personalități media și politicieni ruși au aprobat public bătaia.
Sursa uatv