Moldova

Vlad Filat rămâne în celulă cu încă doi deținuți

DIP a dispus la 6 noiembrie verificarea, în urma declaraţiilor avocaţilor, care au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

Bucur a precizat că ancheta mai durează, iar imediat după finisarea cercetărilor concluziile vor fi făcute publice. Potrivit legislaţiei, ancheta poate dura până la 30 de zile.

Transferarea învinuitului Filat într-o altă celulă cu încă doi inculpaţi a avut loc ca urmare a plângerilor venite din partea altor deţinuţi care au reclamat faptul că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza că acolo era plasat, temporar, învinuitul Vladimir Filat.

Vladimir Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.El este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la omul de afaceri Ilan Shor mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. Procurorii îl acuză pe Filat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie. 

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *