Internațional

Vladimir Putin este „egalul lui Hitler” – ministrul slovac al Apărării

Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a afirmat că președintele rus Vladimir Putin este „egalul lui Hitler” și trebuie oprit în Ucraina că să nu poată avansa spre vest.

Putin este „egalul lui Hitler”, a afirmat Nad, într-un interviu pentru The New York Times, relatează Deutsche Welle și Ukrinform.

Oficialul slovac a adăugat că „literalmente, Ucraina luptă pentru viitorul nostru”.

Nad a mai spus că, înainte de război, ar fi fost de neconceput ca Slovacia să doneze Ucrainei un sistem de apărare antirachetă.

„Dar aceasta este noua realitate a lumii. Suntem un stat din prima linie. Avem război la granița noastră și peste 330.000 de ucraineni vin în țara noastră. Paradigma este complet diferită acum”, a subliniat ministrul slovac.

„Rusia ucide mii de oameni în Ucraina și nu voi număra voturile pe care le-aș pierde – sau le-aș câștiga – pe baza deciziilor guvernului de a ajuta. Singurul lucru pe care îl număr sunt viețile pe care le putem salva în Ucraina”, a adăugat oficialul.

Oficialul slovac nu este primul lider occidental care îl compară pe Putin cu Hitler. Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că Putin și armata rusă comit crime fără precedent în Ucraina, așa cum au făcut cândva Hitler și trupele naziste SS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *